hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Rođendani / 6. veljače 2021.

SRETAN ROĐENDAN – Marino Divković

Kaštelanski toranj

Neki su možda i zaboravili, no jednu, ali vrijednu medalju za hrvatsku seniorsku reprezentaciju osvojio je jedan mladić koji danas ima rođendan. Aktualni centar POŠK-a, Marino Divković rođen je na današnji datum, 6. veljače, godine 1994. u Splitu. To mu je rodni grad, dok su zavičaj Kaštela. Preciznije, Kaštel Lukšić. Ondje je išao u razred s još nekim, kasnije poznatim sportašima poput tenisača Mate Delića i nogometaša Marka Livaje.

Iako je za seniore Barakuda osvojio ‘samo’ jednu kolajnu, u mlađim je uzrastima opako skretao pozornost na sebe. Tako bilježimo njegovo jedno zlato i 2 bronce s europskih prvenstava mlađih dobnih uzrasta.

Ponikao je u Jadranu, ali među plivačima. To je bio njegov sport prvih 5-6 godina, da bi se prebacio u vaterpolo poradi očito jačeg zova lopte. Ali i trenera Mate Jurčevića koji je u Marinu vidio potencijal. Nije se prevario. Nakon samo 7 godina treniranja vaterpola, Marino je već bio u prvoj momčadi Jadrana. Imao je tada tek 16, kod trenera Mirsada Zajmovića. S 18 je završio u Mladosti, a s 20 ga je izbornik Tucak poveo u reprezentativnu akciju Svjetskog kupa u Kazahstanu.

Divković je danas u POŠK-u, njihov ponajbolji dakako igrač, ali i strijelac.

Marino, sretan vam rođendan!

MEDALJA

Reprzentativna:

– bronca na FINA kupu: 2014. (Almati)

FOTOGRAFIJA

“Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola 207. – 2017.” – monografija HVS-a (Zagreb, 2018.)