hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetska liga / 30. lipnja 2021.

Uzbudljiva završnica Francuza i SAD

SVJETSKA LIGA

Uzbudljiva završnica Francuza i SAD

Jedina četvrtfinalna utakmica završnog turnira Svjetske lige u Tbilisiju koja je do posljednje minute odisala neizvjesnošću, bio je sraz Francuza i Amerikanaca. Europska je momčad pomalo neočekivano lagano i visoko povela u prvoj četvrtini (5:2), ali već u drugoj je slijedio pravi mali američki ‘rodeo’ u vodi. Drugu su dionicu Amerikanci naime riješili u svoju korist (5:0), te su dakle u poluvremenu bili u prednosti.

Francuska se nije predavala, dapače. Sredinom treće četvrtine su izjednačili (9:9), da bi preko Daubea i Stevensona Amerikanci ušli ponovo s +2 u zadnju četvrtinu. Malena se drama nastavila i u zadnjoj dionici. Francuzi smanjili na 10:11, a 32 sekunde prije kraja i na 11:12. Momčad SAD je znalački uspjela zadržati loptu, prednost, a time i pobjedu.

U ostalim susretima nije bilo velike neizvjesnosti, a jedino što iz prve upada u oko jest puno golova u utakmici Italije i Japana koja je završila relativno malenom pobjedom Settebella (15:12). No, u ovom susretu je pobjednik bio rano riješen budući da su Talijani vodili i 7:2 i 12:6, jedino što borbeni duh Japanaca jednostavno ne dopušta odustajanje do posljednje sekunde.

Rezultati četvrtfinala:

Francuska – SAD 11:12 (Crousillat 4, Bouet 3/Daube 3, Vavic 2, Bowen 2, Woodhead 2)

Grčka – Gruzija 20:8 (Fountoulis 6/Genidounias 3/Jelača 2, Vapenski 2, Šušiašvili 2)

Italija – Japan 15:12 (Alesiani 3, Echenique 3/Inaba 2, Arai 2, Takata 2, Shiga 2)

Kazahstan – Crna Gora 6:18 (Ivović 4, Brguljan 3, Baničević 3 za pobjednika)

Parovi polufinala (srijeda, 30. lipnja): Crna Gora – Grčka i SAD – Italija