Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 5. travnja 2024.

Zadnje kolo B ligaša

Došli smo do kraja još jedne sezone nadmetanja u Prvoj B ligi. Pred nama je još samo jedno kolo, s tim da će se ove subote odigrati tek tri utakmice ovog natjecanja. Jedna u poretku od 1. do 5. mjesta i obje iz poretka od 6. do 10 mjesta. Naime, jedna je utakmica ‘gornjeg doma’ već odigrana. Ona u Dubrovniku u kojoj je Gusar iz Mlina u ‘susjedskom derbiju’ svladao Bellevue 16:13.

Ono najbitnije u Prvoj B ligi, pitanje pobjednika je već od ranije riješeno. Galeb MR je još ranije značajno bodovno odmaknuo na vrhu. Imaju 10 bodova više od trenutačno drugoplasirane Opatije LRH, tako da nas u subotu u Makarskoj u biti čeka promocija prvaka Prve B lige. Potpuno neovisno ishodu njihovog susreta s POŠK-om 1937.Ono što je još ostalo ‘otvoreno’ je primjerice borba za drugo mjesto između Opatije LRH i POŠK-a 1937. Opatijci imaju 24 boda, Splićani 21. Da, tu je i Bellevue koji ima 22 boda, ali oni su svoje utakmice za ovu sezonu odigrali. Doduše, odigrala ih je i Opatija LRH koja je u 14. kolu slobodna. Tako da je računica vrlo jednostavna. Splitski POŠK 1937 može do drugog mjesta samo ukoliko iznenadi u Makarskoj, ‘uhvate’ domaćina u slavljeničkom raspoloženju, te ga pobijede.

U poretku od 6. do 10. mjesta, tamošnji je vrh također već osigurala jedna momčad. Sisačka Siscia je osvojila 24 boda, u zadnjem su kolu slobodni, ali ne igra im osobitu ulogu jer ionako imaju 4 boda više od prvog pratitelja, Jadrana iz Kostrene.