Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 15. srpnja 2023.

U nedjelju protiv Turaka za 7. mjesto

Naša nacionalna momčad do 15 godina koju vodi izbornik Bruno Sabioni poražena je u utakmici poredak od 5. do 8. mjesta od prekojadranskih susjeda Talijana.

Prva polovica utakmica protekla je u znaku ‘nogometnog rezultata’. Bilo je naime na polovici utakmice 2:0 za Hrvatsku (strijelci Petar Erenda i Patrik Turk). U tom je razdoblju naš vratar Nikola Batoš obranio i peterac. Ispostavit će se kasnije, prvi obranjeni kazneni udarac Talijana. No, druga je polovica utakmice pripala suparniku.

Italija je uspjela poravnati na 2:2, pa nakon našeg novog vodstva i na 3:3, da bi tri i pol minute prije kraja treće četvrtine Talijani prvi put poveli, 4:3. Od tog trenutka je Italija bila ta koja je manje-više kontrolirala rezultat, odnosno naši mladići su hvatali vodstvo suparnika. Bilježimo dva izjednačenja, (4:4 i 5:5).

U zadnjoj minuti, 53 sekunde do kraja peterac za Italiju, ali naš vratar Batoš i opet sjajno reagira. Nova obrana i prilika za hrvatski napad, koji ipak nije završio na željeni način. Petnaestak sekundi prije kraja, Italija je imala napad, njihov izbornik je zatražio minutu odmora. U neizvjesnoj završnici, 5 sekundi prije kraja ostajemo s igračem manje, isključen je Nardo Dragaš i to Talijani koriste. Samo dvije sekunde do kraja postižu pogodak za pobjedu. 

Na Europskom prvenstvu u Podgorici koje završava u nedjelju, Hrvatska će u 16.00 sati igrati protiv Turske, za 7. mjesto na kontinentu. Turci su naime prethodno izgubili od Španjolske, uvjerljivo 12:4.

Photo credits Krsto Vulović & Filip Roganović