hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Olimpijske igre, Vijesti / 27. srpnja 2021.

Španjolci bolji od Crnogoraca, remi Talijana i Grka

Prije našeg sraza s Australcima, odigrano je 2. kolo B skupine olimpijskog turnira u Tokiju. Španjolska je nakon Srbije u 1. kolu, pobijedila i još jednu balkansku momčad, sastav Crne Gore, 8:6. To je Španjolskoj prva pobjeda nad Crnom Gorom nakon više od 5 godine, od veljače 2016., ali i više no očit dokaz kvalitete sastava izbornika Davida Martina. Španjolci su vodili tijekom cijele utakmice, u nekim trenucima i s tri gola razlike.

Reprezentacije Srbije je očekivano naravno ‘preslušala’ Kazahstan, 19:5.

U A skupini je uzbudljivo bilo u derbiju Grčke i Italije, utakmici s malo golova, ali puno uzbuđenja. Treću četvrtinu su Grci dobili 4:0, te u zadnju dionicu ušli s prednošću 6:2. No, posljednjih osam minuta susreta su dobili svjetski prvaci, Talijani 4:0, tako da je na koncu ubilježen remi – 6:6. Posljednji gol za Italiju postigao je Gonzalo Echenique malo više od minutu prije kraja susreta.

U drug dvije utakmice ove skupine SAD su pobijedile Južnu Afriku 20:3, dok je Mađarska svladala Japan 16:11, ali tek u drugom poluvremenu. Nakon dvije četvrtine je bilo 8:8.