Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U20 reprezentacija / 2. lipnja 2023.

Pobjeda Hrvatske nad Australcima

Trijumfom je startala mlada hrvatska reprezentacija, mladići do 20 godina, na međudržavnom turniru „Trofej Beograda”, koji se igra na bazenu Banjica u glavnom gradu Srbije.

Hrvatska je svladala reprezentaciju Australije 8:5 (3:1, 2:2, 1:2, 2:0) u prvom nastupu ove momčadi pod novim trenerom, Igorom Hinićem koji je reprezentaciju preuzeo doslovno tek ovog tjedna nakon zdravstvenih problema trenera Mile Smodlake.

Naši su mladići u Beograd stigli na dan utakmice, nekoliko sati prije početka, tako da su igra i rezultat sigurno za dodatno pozdraviti u takvim uvjetima.

Što se utakmice tiče, izuzev početnog vodstva Australaca (1:0), Hrvatska više niti jednom nije dopustila niti poravnanje. Početkom druge četvrtine bilo je 4:1 za našu momčad, a sve što je Australija dospjela bila su dva smanjenja na minimalna vodstva Hrvatske, 5:4 i 6:5 u trećoj četvrtini.

Zanimljiv igrač u australskoj vrsti je Andrej Grgurević, Hrvat koji je došao prvotno studirati u SAD, pa je potom otišao u Australiju, a ondje ga je prvi otkrio još Elvis Fatović dok je bio izbornikom njihove seniorske reprezentacije.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu u podne protiv reprezentacije domaćina Srbije. Podsjetimo, radi se o vrlo jakom turniru na kojem uz Hrvatsku, Australiju i Srbiju, nastupaju još momčadi Crne Gore, SAD i Mađarske.

Nakon subotnje utakmice sa Srbima, hrvatska reprezentacija do 20 godina igrat će još u nedjelju (4. lipnja) dvije utakmice; protiv Crne Gore (09.30) i SAD (18.45).

Naši će igrači završiti turnir utakmicom protiv Mađarske u ponedjeljak, 5. lipnja (09.30 sati).