hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 7. travnja 2021.

Odgođen probni vaterpolski turnir u Tokiju

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju potvrdili su kako su primorani otkazati probni vaterpolski turnir koji se trebao održati u Tatsumi vodenom centru u Tokiju, nadolazećeg vikenda, 10. i 11. travnja.

Japanski mediji navode da je do otkazivanja turnira došlo zbog zabrane ulaska u Japan inozemnim službenim osobama, što je rezultat strogih protuepidemijskih mjera koje su trenutačno na snazi u toj državi. Japanska nacionalna izvještajna agencija Kyodo navodi da bi turnir mogao biti odigran u kasnijem terminu.

Vaterpolski turnir nije jedini testni događaj koji nije održan u predviđenom terminu, a upitno je hoće li biti moguće izvesti i preostalih 17 predviđenih probnih natjecanja u različitim sportovima.

Naime, Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) još je prošli tjedan objavila kako razmišlja o premještanju nekih predolimpijskih kvalifikacijskih natjecanja u vodenim sportovima poput skokova u vodu, artističkog plivanja i daljinskog plivanja, a koja su se trebala ovog i sljedećeg mjeseca održati u Tokiju i Fukuoki. Ostaje ipak za nadati kako će do srpnja kada trebaju početi Olimpijske igre u Tokiju, sve biti u redu.

Tatsumi vodeni centar će tijekom Igara u Tokiju biti poprištem vaterpolskih nadmetanja na kojima će se za najviši plasman borite i naše Barakude.