hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U15 reprezentacija / 18. lipnja 2021.

MONTENEGRO KUP Remi Hrvatske i Crne Gore

U 3. kolu međudržavnog turnira za igrače do 15 godina, “Montenegro kup” u Budvi, Hrvatska je remizirala s domaćinom Crnom Gorom 11:11 (5:2, 3:3, 1:3, 2:3). Štoviše, Crna Gora se spasila poraza budući da je domaćin preko najboljeg strijelca utakmice (4 pogotka ukupno), Danila Stupara samo 7 sekundi prije kraja iz napada s igračem više uspjela izjednačiti. Štoviše, budući da Crna Gora niti jednom nije bila ni u vodstvu, dok su naši kadeti imali po 3 do 5 golova prednosti, više može biti žali u našim redovima što u trećem nastupu nije ubilježena i treća pobjeda.

Mladi Hrvati su izvrsno otvorili utakmicu povevši 3:0 (Kovačević, Tončinić i G. Burburan iz peterca), čak je i jedan peterac ostao nerealiziran Galić), a sva su ta zbivanja u vodi nagnala crnogorskog izbornika Veljka Uskokovića da nakon nepune prve četiri minute utakmice zatraži već prvu, vrlo ranu minutu odmora. U prvoj četvrtini ona čak i nije bila od prevelike pomoći domaćinu jer je nakon 8 minuta Hrvatska vodila i dalje tri razlike (5:2). Početkom druge su mladi Hrvati poveli i 7:2, te se naslućivao poraz domaćina. Crna Gora se ‘vratila’ u igru u trećoj dionici, u kojoj su uostalom tri pol minute prije kraja treće četvrtine Crnogorci uspjeli i poravnati (8:8).

U posljednjoj četvrtini je ponovo Hrvatska bila ta koja je nametnula ritam igre i golova, pa tako i povela s dva pogotka razlike (10:8 i 11:9). U završnim sekundama utakmice, domaćin e primaknuo na gol zaostatka, 16 sekundi prije kraja isključen je naš Đuho, a nakon minute odmora domaćina, spominjani Supar je 7 sekundi prije kraja uspio pogoditi hrvatsku mrežu.

Nakon tri odigrana kola, trenutačni je poredak: Mađarska 9, Hrvatska 7, Crna Gora 4, Srbija 3, Italija 1 i Njemačka 1 bod. U subotu, 19. lipnja Hrvatska igra protiv Mđarske s početkom u 16.00 sati.