Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo / 26. ožujka 2024.

Jugaši protiv Zvezde, Primorje EB na Vouliagmeni

U Barceloni su ždrijebom određeni parovi četvrtfinala Eurokupa. Prilikom ždrijeba u ovom stadiju natjecanja nije bilo nositelja, odnosno svi su klubovi bili u istom ‘bubnju’.

Jug Adriatic osiguranje je za suparnika dobio beogradsku Crvenu zvezdu, dok će Primorje EB prolazak na završni turnir ili Final Four pokušati dostići preko grčkog doprvaka, Vouliagmenija.

Zanimljivo, jugaši će baš sutra igrati već protiv Crvene zvezde, ali u ogledu 1. kola turnira Premier lige, poredak od 1. do 5. mjesta u Beogradu. Srpska momčad je u osmini finala svladala BVSC uz Budimpešte. U Mađarskoj je bilo dva gola razlike za BVSC, da bi u uzvratu srpski sastav slavio pobjedu s 3 gola.

Primorje EB ima vrlo teškog suparnika, Vouliagmeni koji je uvjerljivo druga momčad u Grčkoj. Ne mogu svladati Olympiacos, ali su jednako tako nepremostiva prepreka za sve ostale klubove u toj državi. Vouliagmeni je u oba susreta osmine finala bio uvjerljiv protiv Barcelone.

Parovi četvrtfinala Eurokupa su:

Jug Adriatic osiguranjeCrvena zvezda
VouliagmeniPrimorje EB
Savona Sabadell
Steaua Spandau 04Prva će se utakmica odigrati kod prvonavedenog kluba, a termini su 6. i 27. travnja 2024. Iznimka je jedino dubrovački ogled Jug Adriatic osiguranja i Crvene zvezde. Utakmica u Gružu će se odigrati 9. travnja, budući da je gruški bazen sljedeći tjedan zauzet poradi velikog međunarodnog turnira Tomo Tournament za mlađe uzraste.