Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 9. travnja 2024. / Autor: Prijenos LEN TV

Jugaši na Zvezdu bez Lazića

Tri od četiri prva susreta četvrtfinala Eurokupa odigrana su još prošle  subote. Sada predstoji i onaj jedan, uvjetno rečeno zaostali. Sraz Jug Adriatic osiguranja i beogradske Crvene zvezde. Ova je utakmica kako smo već najavili odgođena za ovaj utorak, 9. travnja jer je prošlog tjedna gruški bazen bio ‘okupiran’ djecom iz cijele Europe. Odnosno, turnirom „TOMO 2024.”.


Za to je vrijeme momčad trenera Vjeke Kobešćaka bila u privremenom ‘izgnanstvu’ u Makarskoj. Trenirali su u tamošnjem bazenu, sjajno primljeni od lokalnog kluba (VK Galeb MR), ali i gradskih čelnika koji su pripremili i manji prijam za momčad i stožer Jug Adriatic osiguranja. Bilo je vremena i za posjet Biokovu i tamošnjoj atrakciji, tzv. „Skywalk” odnosno vidikovcu Nebeskoj šetnici na nadmorskoj visini od 1.228 metara.– Pripreme za Crvenu zvezdu i sve ono što nas kasnije očekuje su bile više nego dobre, naporne za igrače. Kako je sezona dosad bila prepuna natjecanja nismo imali vremena vratiti se treningom i fizički i psihički, a na to nadograditi i taktički dio. Sve smo to pokušali napraviti u Makarskoj i veliko hvala ljudima na bazenu i gradu Makarskoj koji su nas primili više nego gostoljubivo – spominje trener jugaša, Vjekoslav Kobešćak.
– Vjerujem da smo uspjeli podignuti formu ili je vratiti pojedinim igračima i da smo napravili dobru pripremu za utakmice koje nam slijede.

Prvo što slijedi Gosparima je Zvezda u utorak od 20.00 sati,
– Očekujem tešku utakmicu. Mi nažalost nećemo biti kompletni, izostat će Franko Lazić koji ima suspenziju s posljednje utakmice Eurokupa u Budimpešti protiv Vasasa. To će nam otežati situaciju. Crvena zvezda ima dvojicu vrhunskih centara koji usporavaju igru. Temelje svoju igru na rutini i iskustvu, te ako uspiju nametnuti svoj ritam onda je teško igrati protiv njih. Igrali smo prije dva tjedna s njima i pobijedili s golom razlike u otvorenoj utakmici do samog kraja. Mislim da će tako biti i u sljedeće naše dvije utakmice – istaknuo je Kobešćak.

Ova dva suparnika su nedavno odigrali utakmicu (27. ožujka) u Beogradu, na turniru Premier lige, poredak od 1. do 5. mjesta. Tada su jugaši slavili 14:13, a nakon utakmice je trener Beograđana Aleksandar Filipović pripomenuo kako su svjesno „skrivali sve karte baš za Eurokup”.
U naredne dvije utakmice ćemo odgonetnuti tko se tad bolje igrao ‘skrivača’. Utakmicu u Gružu bit će moguće pogledati i u tzv. streamu na LEN TV ili preko mrežne stranice European Aquatics.