Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Transferi / 10. September 2020.

Jacob Merčep u Nizozemskoj

Jacob Merčep u Nizozemskoj

Jacob Merčep (22), svojedobno mladi hrvatski reprezentativac i bivši član dubrovačkog Juga AO, a koji zadnjih godina studira u SAD, sljedeće će sezone igrati ponovo u Europi, u nizozemskom prvoligašu De Zaanu. Naime, zbog pandemije koronavirusa, Jacob Merčep se ne može ni vratiti u Kaliforniju, a vrlo je izvjesno da će veći dio, ako ne i cijela akademska godina u SAD biti ‘online’. Tu je ujedno i pojašnjenje zašto se Merčep nije mogao vratiti u Hrvatsku i igrati kod nas.

– Budući da sam još uvijek student na University Southern California, smijem igrati samo na amaterskoj razini. Nizozemska je liga upravo to. Čuo sam puno dobrih priča o treneru Johanu Aangjesu, a odlučio sam i prihvatiti izazov ovog kluba zbog sjajne atmosfere u momčadi. Bilo bi sjajno kad bi mogao učiniti nešto posebno, kad bi mogli osvojiti naslov prvaka Nizozemske – rekao je Jacob Merčep (22) u priopćenju za javnost novog mu kluba De Zaan, a koje je objavljeno i na nizozemskom vaterpolskom portalu waterpolo.nl.

Podsjetimo, Jacob Merčep je prije dvije godine, 2018. sa svojom sveučilišnom momčadi Južne Kalifornije osvojio naslov NCAA prvaka zajedno s još dvojicom Hrvata, Dubrovčaninom Lukom Karamanom i Zagrepčaninom, danas igračem Mladosti Marinom Dašićem. Jedan od trenera je pak Zagrepčanin Marko Pintarić.

Merčep je na Final Fouru NCAA vaterpolske lige bio ujedno proglašen za MVP ili najboljeg igrača turnira, a u finalu je od 14 golova svojeg sastava, postigao čak 5. Merčep je za dubrovački Jug igrao posljednji put u sezoni 2016./17., nakon čega je otišao na studij u SAD