Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U15 reprezentacija / 29. svibnja 2021.

Hrvatski mladići izborili EP do 15 godina

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 15 godina nastupat će početkom srpnja u portugalskom Louleu na Europskom prvenstvu! To je epilog nakon i druge uvjerljive pobjede izabranika trenera Davida Burburana u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Šibeniku.

Načelno, nismo nimalo ni sumnjali, ali u sportu je jako dobro biti i oprezan, ne opustiti se previše (ako je zapravo ikad i poželjno). Tako su i naši mladići očito pristupili ogledu s Nizozemcima. Odmah su im u startu stavili do znanja tko je i što je Hrvatska, tko je ‘gazda’ u bazenu, a posljedica toga je postignutih 13 golova samo u prve dvije četvrtine. Dakako, i ne manje bitno, samo 3 primljena pogotka.

U drugom dijelu utakmice možda je ritam malo i pao, ali samo ritam pogodaka, jer gol-razlika se nije smanjivala. Naprotiv, konačnih +11 (17:6) je i zajedno s 16:5 početkom zadnje četvrtine, najveća prednost na utakmici. Ovom pobjedom, te sa 6 bodova iz dvije utakmice, Hrvatska je i kolo prije kraja osigurala nastup na kontinentalnoj smotri u Portugalu nadolazećeg ljeta.

U drugom susretu 2. kola, Njemačka je pobijedila Litvu 25:5. Nakon 2. kola poredak je: Hrvatska 6, Njemačka 4, Nizozemska 1, Litva 0.

U nedjelju, u 3. kolu kvalifikacija u Šibeniku, u bazenu u Crnici, sastat će se: Hrvatska – Njemačka (09.00) i Nizozemska – Litva (11.00).