Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađe nade / 22. September 2022.

HRVATSKI KUP (mlađe nade) – Sažetak 1. dana

U Korčuli je u prijepodnevnim satima četvrtka počeo završni turnir Hrvatskog kupa najmlađeg uzrasta, Mlađe nade. Kako je i predviđeno kalendarom natjecanja, prvog u dana odigrana dva kola, baš kao što će to biti i u petak, drugog dana natjecanja.

U skupini A, maksimalan učinak odnosno dvije pobjede iz isto toliko utakmica ima domaćin, KPK. Korčulani su svladali prvo zagrebačku Mladost (11:5), a potom i riječko Primorje EB (19:4 – Josip Skokandić 7 golova). Na taj su način možda i navijestili da su jedni od favorita za visok plasman.

U B skupini, u prvom kolu je ‘pala’ jedna nula. Naime, Cavtat nije imao milosti za svoje najbliže susjede, Jug Adriatic osiguranje koje su pobijedili čak 15:0 – Nikša Butijer 4 gola. Zato je neizvjesnost prštala u utakmici Jadrana i ZPK, a slavili su na koncu mladi Zagrepčani, 8:7. Vili Kero je za pobjednika postigao čak 6 golova. On je u konačnici i postigao pobjedonosni gol, 28 sekundi prije kraja. Zagrebački je klub pobjedom okončao i drugi nastup, u njem su svladali jugaše, uvjerljivo 11:2, dok je u splitskom derbiju Jadran bio bolji od Mornara BS 9:3

Završni turnir se nastavlja u petak utakmicama 3. i 4. kola nadmetanja unutar skupina.

FOTO: Tonči Vlašić