Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 16. srpnja 2023.

Hrvatska za broj 7 u Europi od 16.00 sati

U Podgorici danas (nedjelja, 16. srpnja) završava Europsko prvenstvo za igrače do 15 godina.
Hrvatska će reprezentacija ovog zadnjeg dana, poslijepodne od 16.00 sati u borbu za 7. mjesto u Europi. Suparnik će s druge strane biti momčad Turske. Sigurno da su naši igrači s izbornikom Brunom Sabionijem imali želje i ambicije veće, te cilj viši od ovog za kojeg će se danas boriti u bazenu Morača. Međutim, kako je to ustvrdio nakon poraza od Mađara u četvrtfinalu naš izbornik Sabioni „sve je to sastavni dio sporta”. Pridodali bi i odrastanja. Danas izgubiš, sutra dobiješ, ali najbitnije je da s vremenom rasteš. Naša momčad, uvjereni smo, ima kvalitetu i potencijal veći od mjesta koje će im pripasti na ovom natjecanju. Ovog puta je doduše ispalo drukčije, ali ovo su mladi dečki na začetku sportskog puta i pred njima je još puno trenutaka radosti i uspjeha.

Podržimo naše mladiće i danas, od 16.00 sati u dvoboju s Turskom za 7. mjesto na Europskom prvenstvu, te ih pratite na LEN TV.

Spomenimo samo da će se u finalu sastati momčadi Crne Gore i Mađarske, dok će se za broncu nadmetati Srbija i Grčka. U polufinalu je Mađarska pobijedila Srbiju 11:6, dok je Crna Gora bila bolja od Grčke, 15:13 nakon izvođenja peteraca. 

Photo credits Krsto Vulović & Filip Roganović