hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U15 reprezentacija / 8. veljače 2021.

Hrvatska dobila domaćinstvo kvalifikacijske skupine za EP do 15

Europska organizacija vodenih sportova (LEN) odredila je domaćine kvalifikacijskih turnira za Europsko prvenstvo u vaterpolu, uzrast do 15 godina (muškarci), a čija je završnica predviđena za grad Loule na jugu Portugala.

Hrvatski vaterpolski savez dobio je organizaciju jedne od ukupno četiri kvalifikacijske skupine. Riječ je o kvalifikacijskoj skupini A, koja ć se odigrati od 27. do 30. svibnja, a grad domaćin će biti kasnije određen. Riječ je o novo terminu kvalifikacija koji je određene početkom ovog tjedna jer je prvotno bilo zamišljeno da se kvalifikacije odigraju krajem ožujka. To je izmijenjeno odlukom LEN zbog pandemije koronavirusa koja još uvijek uvjetuje određene probleme u pojedinim državama, bilo da se radi o prelasku granice ili da su ponegdje bazeni još zatvoreni.

SKUPINA A (Hrvatska) – Hrvatska, Nizozemska, Litva, Azerbajdžan i Njemačka

SKUPINA B (Poljska) – Poljska, Rusija, Bjelorusija, Ukrajina i Latvija

SKUPINA C (Malta) – Malta, Slovenija, Francuska i Irska

SKUPINA D (Češka) – Češka, Turska, Rumunjska, Moldavija i Švicarska

Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine kvalificirat će se na Europsko prvenstvo za koje se već plasiralo 8 reprezentacija. Riječ je konkretno o 7 najbolje plasiranih s posljednjeg Europskog prvenstva uzrasta do 15 godina koje je održano 2019. u bugarskom Burgasu, plus domaćin sljedećeg Prvenstva, Portugal. Europsko prvenstvo do 15 u Portugalu održat će se od 4. do 11. srpnja ove godine.

Ujedno, LEN je objavila i novi, također nešto kasniji termin kvalifikacija za Europsko prvenstvo muškaraca do 17 godina. Te bi se kvalifikacije po novomu trebale odigrati od 20. do 27. lipnja 2021. Samo Europsko prvenstvo do 17 godina održat će se od 12. do 19. rujna na Malti.