Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 15. srpnja 2023.

Hrvatska danas s Italijom (17.30)


Možete imati tri poraza na turniru i igrati polufinale ili pak imati samo jedan, ali se zadovoljiti borbom za poredak od 5. do 8. mjesta. ‘Prokletstvo’ ili zakonitosti sporta ponekad.
Naši mladići na Europskom prvenstvu do 15 godina u Podgorici, a koje ulazi u završni dio, tu su ‘zakonitost’ spoznali na svojoj koži. Poraz, prvi na turniru, ali u četvrtfinalu od Mađarske u petak, odveo ih je u borbu za peto mjesto.

– Mađarska je jednostavno bila bolja, zasluženo pobijedila, ali ne mogu ništa zamjeriti mladićima – u prvoj će reakciji u petak kasno navečer iz Crne Gore, naš izbornik Bruno Sabioni.

– Jednostavno, to je sport i takav je sport. Dečki su sada naravno tužni, teško im je ovo palo, ali moramo se dignuti zajedno. Sve je ovo dio i nekog sportskog odrastanja, a s druge strane i dalje tvrdim kako je ovo silno nadarena i kvalitetna momčad, odlična skupina mladića. I ništa, idemo dalje, idemo sada osvojiti peto mjesto!

Pozitivan duh trenera, sportskog pedagoga koji će vjerujemo znati prenijeti i na učenike. U borbi za poredak od 5. do 8. mjesta čeka nas Italija. Sastav koji su ovi naši mladići dobivali tijekom priprema i momčad koja je pomalo iznenađujuće visoko izgubila četvrtfinale od Srbije, 8:3.

– Ma, mi da smo bilo koju drugu momčad ‘izvukli’ u četvrtfinalu, a ne Mađarsku, sada bi bili među četiri. Mađarska je sjajna, to sam govorio još dok je bila borba u skupini i vjerujem da će osvojiti medalju. Što se nas tiče, kao što sam rekao, idemo pobijediti. Naš je cilj sada peto mjesto – iz Podgorice će izbornik Bruno Sabioni.

Utakmica Italija – Hrvatska počinje u subotu u 17.30 sati, a moguće ju je pratiti na LEN TV.

Photo credits Krsto Vulović & Filip Roganović