hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup, Seniori / 24. ožujka 2021.

EUROKUP Poznati su svi polufinalisti

Foto: https://www.vizilabda-szolnok.hu

Nakon odigranih uzvratnih utakmica četvrtfinala Eurokupa, poznata su četiri sastava koji nastavljaju daljnje nadmetanje.

Pomnije smo već opisali utakmicu Vouliagmenija i Mladosti koja je ujedno bila i daleko najneizvjesnija što se tiče daljnjeg plasmana neke od momčadi. U ostalim parovima, prevelikih uzbuđenja nije bilo, iako se u jednom trenutku činilo da bi tako moglo biti u Beogradu.

Ondje je Crvena zvezda igrala s moskovskim Dinamom. U prvoj je utakmici bilo čak 3 razlike prednosti za Beograđane, da bi Moskovljani furiozno otvorili uzvrat. Početkom druge dionice bilo je čak 5:0 za Dinamo i taj je rezultat bio aktualan sve do zadnjih 50-ak sekundi druge četvrtine. No, već nakon tri minute igre u trećoj četvrtini domaćin je poravnao na 5:5. Ruska prednost kako je brzo došla, tako se i još brže istopila.

Budimpeštanski OSC došao je u Sabadell s komotnih 6 golova plusa. Vodili su Mađari i opet (5:2, 7:4), a onda su se odlučili malo opustiti. Poraze od 2 gola razlike više se ni oni ne sjećaju.

Kragujevački Radnički se izvrsno nosio u Szolnoku kod vodećeg sastava Mađarske lige. Szolnok je u prvoj utakmici pobijedio s dva gola prednosti, ali gosti su to brzo sustigli, te do kraja druge četvrtine stalno bili u vodstvu. U trećoj dionici Mađari čine preokret, poveli su 9:7 i to je načelno bio kraj nadanjima Radničko u moguće veliko iznenađenje.

Rezultati uzvrata: Szolnok – Radnički 10:10 (14:12), C. zvezda – Dinamo Moskva 9:9 (11:8) i Sabadell – OSC 12:10 (11:17) i Vouliagmeni – Mladost 20:18 (10:11). U zagradama su rezultati prvih utakmica.

Polufinalni parovi: OSC – Vouliagmeni i Crvena zvezda – Szolnok.