hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup, Seniori / 24. ožujka 2021.

EUROKUP Mladost ispala petercima

Zagrebačka Mladost oprostila se od ovosezonskog nadmetanja u Europi. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Eurokupa odigranoj u Ateni ili preciznije Pireju, Vouliagmeni je pobijedio boljim izvođenjem peteraca, ukupno 20:18. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 11:10 za grčkog predstavnika odnosno potpuno isto kao u Zagrebu, ali tada za Mladost.

U izvođenju peteraca, izvođači su bili sigurni u cijeloj prvoj seriji, da bi se prišlo potom izvođenju igrač po igrač. Josip Vrlić je kod vodstva grčkog predstavnika 19:18 uzdrmao vratnicu, dok je na drugoj strani Šibenčanin ili jedan od ukupno trojice Hrvata u Vouliagmeniju pogodio za 20:18 i slavlje grčkog sastava.

No, ključ je u uzvratu vjerojatno bio i u vrlo lošem početku treće četvrtine. Naime, u neizvjesnoj i potpuno izjednačenoj utakmici kakva je bila za vidjeti i u prvom susretu u Zagrebu, nakon tri dionice rezultat je bio 7:7. Žapci su vodili minimalno u četiri navrata (0:1, 1:2, 3:4 i 6:7), zanimljivo, čak tri puta pogocima Franka Lazića i jednom Lovre Miloša. Vouliagmeni je pak svako vodstvo mladostaša brzo dohvaćao, ali su i oni u tri navrata minimalno vodili. Takva se, potpuno izjednačena ‘bitka u vodi’, neizvjesna borba vodila prve 24 minute. A onda… u početne 4 minute posljednje dionice, tri brza gola domaćina (jedan iz peterca) za vodstvo čak 10:7. Čak je i to Mladost uspjela donekle sustići, odnosno preko Lazića, s igračem više, samo 16 sekundi prije kraja smanjiti prednost Grka na 11:10. Rezultatski minus, ali još uvijek takav da je vodio u rulet peteraca.

Bilo je ipak i još ponekih manjkavosti u igri Zagrepčana. Tu prvenstveno valja naglasiti lošu realizaciju igrača više. Upravo je pak u tom pogledu momčad trenera Hrvoja Koljanin, dakle Vouliagmeni bila u početku izvrsna. U prvoj četvrtini 3-3, početkom druge četvrtine 4-4, u poluvremenu 5-4. Baš su u tom dijelu igre koji im je izvanredno uigran što se dalo za primijetiti i prije tjedan dana u Zagrebu, i držali ‘korak’ s mladostašima.

Naš slab igrač više je bio uočljiv nažalost od početka. U jednom smo navratu imali realizaciju 1-5, pa 2-8. Ne tražim opravdanja, ali između ostalog to sigurno proizlazi iz nekih ‘neprirodnih’ pozicija pojedinih igrača, nedostatka protoka lopte, nije bilo kvalitetne tečnosti. Suparnik je to kvalitetno zatvarao i blokovima i izlazima na našu vanjsku liniju. Dečki su se borili, ali bez dvojice vanjskih igrača koji nam silno nedostaju na desnoj strani (Harkov i Visković), pati nam i rotacija.

Nakon utakmice će trener mladostaša, Zoran Bajić.