hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup, Vijesti / 21. listopada 2021.

EUROKUP – Mladost na Palermo

U sjedištu LEN je obavljen ždrijeb parova četvrtfinala Eurokupa u kojem je i hrvatski predstavnik, zagrebačka Mladost. Suparnik Žapcima kojeg su kuglice ždrijeba izabrale je talijanski Palermo. Momčad koja je na prethodnom kvalifikacijskom turniru Eurokupa osvojila prvo mjesto ispred BVSC-a, te Šapca i Strasbourga. Prvu će utakmicu Žapci protiv sicilijanske momčadi odigrati već sljedeće srijede, 27. ovog mjeseca u Zagrebu, dok uzvrat u Palermu slijedi 10. studenoga.

– To su specijalisti M-zone u obrani koju trener Baldinetti prakticira već 10 godina i to je prenio i na Palermo – u startu će trener Mladosti, Zoran Bajić.

– Igraju takvu vrst obrane s visokim presingom s karakteristikom da im se srednji igrač prestroji u liniji beka i centra. Blokiraju s krila vanjske šuteve. Desno im je naš Andrija Bašić koji je i branič i desna strana, a tu je i Max Irving, američki reprezentativac, pa drugi Hrvat, Andrija Vlahović. Na golu je drugi vratar Italije, Nicosia. Odličan je u strijelac Del Basso koji na sebe preuzima puno odgovornosti. Na centru im je Marziali. Vrlo dobra momčad, gledao ih dosta i na šibenskom turniru prvih kvalifikacija, kao i prije toga. Sve u svemu, vrlo dobra, kompaktna momčad. Vidjet ćemo što mi možemo protiv njih. Ako budemo pravi, može se dogoditi da mi čak i uđemo u polufinale – zaključio je trener Bajić.

Ono što je u ovom trenutku otegotna okolnost po Zagrepčane je ozljeda šake prvog vratara Ivana Marcelića čiji je nastup pod velikim znakom pitanja.

Parovi četvrtfinala Eurokupa:

Mladost – Palermo

Sabadell – Savona

Ortigia – Szolnok

Barcelona – BVSC

Prvonavedeni klubovi u paru su domaćini prve utakmice, a termini susreta su 27. listopada i 10. studenoga.