Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U19 reprezentacija / 25. September 2022.

EP PODGORICA (do 19) – Hrvatska danas za 5. mjesto protiv Italije (LEN TV)

Ove nedjelje (25. rujna), odlučujućim se utakmicama za konačan poredak na Europskom prvenstvu do 19 godina u Podgorici, završava vrlo dinamično i natjecanjima odnosno različitim prvenstvima (svjetskim i europskim) bogato vaterpolsko ljeto 2022.

U glavnom gradu Crne Gore, od 16.00 sati u borbu za 5. mjesto će naši mladići. S druge strane, dobri poznanici Talijani. Momčad nam je vrlo dobro znana jer su upravo s Talijanima naši reprezentativci početkom ovog mjeseca zajednički trenirali u Splitu . Ne samo to, već smo se s Italijom i ogledali u 2. kolu natjecanja u skupini u Podgorici, kada je Hrvatska suvereno slavila 12:7.

Uzevši u obzir kako tu utakmicu, tako i prethodni dvoboj protiv domaćina Crne Gore (14:7), te generalno gledano jako dobro odigrane utakmice, izuzev nažalost četvrtfinala, za nadati se je da će momci koje je odabrao i vodio trener Mile Smodlaka, završiti natjecanje pobjedom. Možda i nije toliko bitno ili nije pretjerana razlika u konačnom plasmanu, peto ili šesto mjesto, koliko je bitan osjećaj i završni dojam. Zaključni čin jedne zanimljive generacije, za neke igrače i posljednja utakmica u ovom dobnom uzrastu. Lišeni odnosno neopterećeni ikakvog pritiska, kojeg doduše nisu ni inače imali, poželimo im dobu igru, opuštenost i samouvjerenost koja će ih uz kvalitetu koja nije sporna odvesti do pobjede.

Utakmica Hrvatska – Italija počinje u 16.00 sati, a možete ju pratiti i putem tzv. streama na LEN TV odnosno stranici www.len.eu

Finale Europskog prvenstva će igrati Srbija – Španjolska od 19.00 sati, a prethodno će se za broncu sastati Mađarska – Grčka.

Foto:Total Waterpolo