Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U19 reprezentacija / 25. September 2022.

EP PODGORICA (do 19) – Hrvatska 5. u Europi

Hrvatska nacionalna momčad, točnije sastav kojeg je vodio izbornik Mile Smodlaka, na najbolji se i najljepši način oprostila od Europskog prvenstva do 19 godina u Podgorici. Baš kako smo očekivali ili priželjkivali, a definitivno bili čak i uvjereni u to, Hrvatska je svladala Italiju u utakmici za 5. mjesto – 14:11.

Momčad koja se s našom reprezentacijom pripremala u Splitu, te i ondje izgubila u prijateljskoj utakmici, potom poražena i u 2. kolu EP u Podgorici, u manje od mjesec dana je i treći put izgubila. Ponovo uvjerljivo, bez da su imali i trunčicu šanse ili privid neizvjesnosti. Sve što je Italija uspjela bila su tri kratkotrajna, početna vodstva (1:0, 2:1 i 3:2).  Pred kraj šeste minute susreta, Hrvatska je prvi put povela (Burđelez s igračem više za 4:3). Talijani su u zadnjoj minute te četvrtine još uspjeli poravnati, ali na prvi se odmor otišlo svejedno s vodstvo naših mladića (5:4, Zvono, ponovo s igračem više).

U drugoj četvrtini je počelo prvo rezultatsko odvajanje s tri uzastopna gola (N. Čubranić, Radić i Stojanac), a bez primljenog za vodstvo 8:4. Potvrda pobjede došla je tijekom treće dionice nakon što je naša momčad povela 9:4 i 10:5.

U finalu je Srbija pobijedila Španjolsku 9:8, dok je brončanu medalju osvojila Mađarska pobijedivši Grčku 10:7.

Pozicija Klub