hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 17. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Snagom volje protiv Nizozemaca

Da postoji silno razočaranje u taboru naše juniorske reprezentacije na Malti, a nakon poraza u četvrtfinalu Europskog prvenstva do 17 godina od Mađara, vjerojatno ne valja ni napominjati. Međutim, jedna utakmica ma koliko značajna bila, te ma kojim ishodom okončana, ne može i ne smije biti kako početak, tako ni kraj… borbe! Posebno ne sa 17 ljeta. To je uostalom bit sporta. Kada padneš, valja se ustati, stresti sa sebe prašinu, te krenuti dalje. Zapeti još jače, još odlučnije i čvršće. To je ono što predstoji sada i našim vaterpolistima u dvije utakmice koje su još pred njima. Borba za poredak od 5. do 8. mjesta.

Prva prepreka, Nizozemska. Reprezentacija koju je ishvalio naš izbornik Hrvoje Hrestak još u najavi Europskog prvenstva prije tjedan dana. Dokazali su to u 1. kolu kada su svladali Italiju s 3 gola razlike, pa kada su izgubili minimalno od Crne Gore u 2. kolu, baš kao uostalom i od Srbije u četvrtfinalu.

– To je odlična reprezentacija, momčad koja je na dobitku sa svakom minutom na ovom turniru. No, nema ni nama plakanja i žaljenja, već moramo napasti svaku sljedeću utakmicu. Kako god znamo i umijemo. Idemo probati biti peti, prvi u utješnoj skupini kako bi se reklo . s Malte će Hrestak.

– To je isto neki ispit zrelosti, trening glave da se nakon ovakve utakmice kakva nam je bila s Mađarima, ustaneš i nastaviš dalje. Nikome nije lijepo i drago izgubiti, ali u istom su položaju u ovoj borbi i još tri momčadi. Možda je to nekoga manje, nekoga više zaboljelo, netko si je postaviše ciljeve više ili niže, ali valja ići dalje – ispravno će naš izbornik uoči poslijepodnevne utakmice s Nizozemcima.

Parovi i satnica polufinalnog dana (petak, 17. rujna):

15.00 Nizozemska – Hrvatska (5.-8. mjesta)

16.30 Italija – Crna Gora (5.-8. mjesta)

18.00 Srbija – Mađarska (polufinale) 19.30 Španjolska – Grčka (polufinale