hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 16. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Poznati polufinalisti

Nakon osmine finala smo ne bez ponosa zapisali kako nitko nije tako uvjerljivo kao Hrvatska ušao u četvrtfinale. Samo 24 sata kasnije, posve oprečna priča. Najmanje neizvjesna utakmica četvrtfinala bila je upravo naše reprezentacije. Naime, ostale tri utakmice su bile izjednačene, neizvjesne do zadnjih sekundi. Španjolska je petercima prošla u polufinale preko Italije, dok je Srbija bila za gol tek bolja od Nizozemske, baš kao i Grčka od Crne Gore.

Talijani su dakle izgubili u ruletu peteraca, ali na turniru na kojem nikako nisu briljirali, već su prvo kolo izgubili od Nizozemske. Dan ranije su se petercima ‘izvukli’ protiv Rusije, ali sada im spasa nije bilo protiv juniora Furije. Razlika je tek utoliko što su ovog puta Španjolci minutu prije kraja zadnje četvrtine bili poravnali (10:10) i ishodili peterce.

Nizozemska se još jednom pokazala tvrdim orahom, ovog puta protiv Srbije koja je tek u zadnjoj minuti uspjela povesti s dva gola razlike, s tim da je u drugoj dionici Nizozemska imala plus 2 (4:2). Na koncu je završilo s minimalnom pobjedom Srba.

Zaključno, Crna Gora je u uvodu u zadnju četvrtinu imala dva gola vodstva (11:9), ali u zadnjih osam minuta je stao crnogorski napad, dok su Grci postigli tri za pobjedu i plasman u polufinale.

Rezultati četvrtfinala:
Nizozemska – Srbija 10:11
Italija – Španjolska 13:14 (peterci)
Hrvatska – Mađarska 4:10
Grčka – Crna Gora 12:11