hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 14. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Juniori u osmini finala

Hrvatski su juniori osigurali odnosno potvrdili plasman u osminu finala Europskog prvenstva na Malti. Naime, u prijepodnevnim satima, Hrvatska je u 3. kolu skupine B relativno lagano i bez dvojbe uvjerljivo pobijedila Rumunjsku 10:5. Hrvatska će tako u osmini finala igrati sutra (srijeda) u 16.00 sati s trećeplasiranim iz skupine D s pobjednikom utakmice Gruzija – Turska koja je na rasporedu nešto kasnije danas.

Rumunji su u prvoj polovici utakmice još donekle pružali otpor, ali nisu mogli slijediti ritam i kvalitetu naših mladića u nastavku. Najviše što je Rumunjska uspjela postići bilo je jedno izjednačenje (4:4) sredinom treće četvrtine, a onda su naši juniori ‘ubacili u brzinu više’. Do kraja te četvrtine tri gola (Stojanac, Janković i Čumbelić – sve s igračem više), pa u zadnjoj četvrtini još tri (Mozara, Omrčen i Čumbelić – ponovo sve s igračem više), te je dvije minute prije kraja na semaforu stajalo 10:4 za Hrvatsku.

– Većinu smo utakmice imali dobru obranu, ali smo malo u napadu brzali, ‘brljali’ s nekim rješenjima. Nismo se uspjeli naplatiti i ranije, pa da Rumunjsku psihološki ‘dotučemo’ na vrijeme, pa da se sve i puno ranije ‘otvori’ – nakon utakmice će izbornik Hrvoje Hrestak.

– Rumunjska ima u svojim redovima nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Onaj dio zadatka u zaustavljanju njihovog najboljeg igrača (Neamta, ljevak, br. 10 na kapici) je bio dobar. U napadu moramo popraviti pokretljivost, bržu tranziciju kako bi ili ranije ostvarili prednost ili dobili više vremena za kreiranje napada. Još tu nismo pravi, ali malo se i to ipak popravilo protiv Rumunja. Sada se u potpunosti okrećemo po svemu sudeći Gruzijcima, mislim da su jači od Turaka i da će ih dobiti. Već su počele pripreme za tu utakmicu, navečer i video-analiza. Čekati nas vrlo ozbiljna utakmica jer ta Gruzija već dugo igra vrlo dobro, u ponedjeljak su namučili Srbiju, imali su 11:11 samo 2 minute prije kraja treće četvrtine. Valja nam se dobro pripremiti – iz malteške Gzire će Hrestak.

Za malo više o nadolazećem susretu osmine finala, pratite nas kasnije na hvs.hr.