hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 16. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Juniori poraženi od Mađara

Hrvatska juniorska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva do 17 godina na Malti. Bolji od naših mladića bili su Mađari, realno sasvim zasluženo poradi bolje pružene igre, a što dokazuje i rezultat – 10:4.

Onda kada je najviše trebalo, Hrestakovi su učenici odigrali najlošiju utakmicu na turniru. U oba smjera, napad i obrana. Neke su brojke neumoljive. Igrač više 1-5 (taj jedan bio je ujedno i posljednji naš napad s brojčanom prednošću). U zadnjoj minuti treće četvrtine rezultat je bio 7:2 za Mađarsku, a oba naša gola postigli smo iz peterca. To dosta govori o napadu. Nažalost, niti obrana ne zadovoljava baš prolaznu ocjenu. Golovi iz daljine, pa i velike, ali i s 2 metra u pozicijskoj igri. Takva su bila čak 3 mađarska. Tijekom druge, a posebno treće četvrtine kada se Mađarska rezultatski počela odvajati, na sve naše nevolje isprovocirana je još jedna – naši su mladići razbranili mađarskog vratara. Do polovice je utakmice imao 4 obrane, a susret je završio s 13!

Samo je prva četvrtina bila koliko toliko zadovoljavajuća, iako nas je u njoj nosio vratar Čubranić sa 6 zaista dobrih obrana. No, generalno je i obrana dobro ‘stajala’. Nije bilo distribucije lopte na mađarske centre, ali ni šuta s vanjskih pozicija. Samo, valjalo je nešto i zabiti na drugoj strani, a tu smo nažalost bili manjkavi ovog puta.

U drugoj je četvrtini Mađarska povela čak 5:1 i to je bila naznaka poraza. Posebno nakon gola Szalaija iz daljine, pa onda i Nagyja, prve lopte koja je nekako proturana na 2 metra. Pred kraj treće dionice čak su dva uzastopna napada Mađari završili s asistom centru, i to u pozicijskom napadu, dakle s brojčano izjednačenim snagama u bazenu. Kažnjavaju to Nagy i Szecsi i to je 7:2, jasna naznaka mađarskog trijumfa, na osnovu kojeg su oni sada u polufinalu u kojem ih čeka Srbija.  

Hrvatska će u petak igrati u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta protiv Nizozemske koja je tijesno, s jednim golom razlike tek izgubila od Srbije. Utakmica Hrvatska – Nizozemska počinje u 15.00 sati.

Hrvoje Hrestak, hrvatski izbornik:

– Nismo bili dorasli utakmici. Mađarska je bila bolja u potpunosti. Njihova je obrana bila zonska, statična, a mi ju nismo uspjeli nikako zaobići, proći, ‘razbiti’. Nedostajalo je i pripreme za šut, uz obranu koja nije ‘štimala’ uz dosta individualnih grešaka. One su pak dovele do primanja nekih laganih golova. Nažalost, u ovoj smo utakmici bili promatrači.