hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 17. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Hrvatska u nedjelju za 5. mjesto

Naši su juniori u prvoj utakmici poretka od 5. do 8. mjesta uvjerljivo svladali i više no solidnu Nizozemsku 10:7. Ovom pobjedom Hrvatska je izborila utakmicu za 5. mjesto u Europi, a ta je na rasporedu u nedjelju, zadnjeg dana Europskog prvenstva, od 16.30 sati. Hrvatska će igrati protiv boljeg iz ogleda Italije i Crne Gore koji je kasnije na rasporedu.

Naši su mladići idealno otvorili utakmicu, rano poveli 3:0 (Tiozzo, Bakarić i Kolak), s tim da smo u tom razdoblju početnih 4 minute imali i jedan nerealizirani peterac (Mozara). Činilo se da je suparnik svladan, ali Nizozemska je potvrdila da sjajne izvedbe na ovom turniru nisu nimalo slučajne. Do kraja prve četvrtine su smanjili zaostatak, a početkom druge u potpunosti uhvatili priključak (3:3). Sada je opet došao red na hrvatske pogotke i ponovo tri gola prednosti – 6:3 (Mozara, Stojanac i Čumbelić). Međutim, sastav kojeg trenira srpski trener ne iskazuje malodušnost, ne zna za predaju. U prvoj polovici treće četvrtine su opet disali ‘za vratom’ našim mladićima smanjivši na gol zaostatka (6:5). Kod 7:5 za Hrvatsku (Tiozzo), vratar Čubranić je obranio peterac, no svejedno se na zadnji odmor otišlo s tek minimalnim vodstvom Hrestakove momčadi (7:6).

Nizozemska je konačno ‘pala’ tek u početnim minutama posljednje četvrtine. Nizozemci su napravili silnu pogrešku kada su u pozicijskom napadu naš momčadi, potpuno zaboravili na Tonija Radana koji je uplivao ‘na vratnicu’, na 2 metra, potpuno sam. Jasno, dobio je sjajnu loptu i slijedila je egzekucija. Sredinom ove četvrtine, s igračem više, lijepo je izvana pogodio Maro Tiozzo. Tih 9:6, nova 3 gola prednosti, ali sada samo četiri minute prije kraja bilo je ipak čak i za Nizozemce nedostižno. Pohvale našim dečkima koji su uspjeli nakon poraza u četvrtfinalu dan ranije, smoći želju i odlučnost za pobjedu nad suparnikom koji nije nimalo bezazlen i koji se zna ‘naplatiti’ ako osjeti priliku za takvo što. Naši im igrači tu priliku nisu pružili.