hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 13. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Hrvatska do prve pobjede

Hrvatska juniorska reprezentacija (igrači do 17 godina), ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Gziri, na Malti. U 2. kolu B skupine, Hrvatska je pobijedila domaćina Maltu 10:6. Bodovi koji su bili uračunati prije susreta, iako nije baš izgledalo u bazenu tako lako i jednostavno.

Malta je povela 2:0, što samo po sebi i nije baš toliko opasno nakon prvih 4-5 minuta igre. Ono više što je mrvicu brinulo je nedovoljna protočnost lopte, mrvica nesigurnosti, dekoncentracije. Dugo je valjalo ‘lomiti’ Maltežane, pa tako prvo naše vodstvo bilježimo tek nakon isteka druge minute druge četvrtine (4:3 – Vito Janković iz peterca). Malta više nije izjednačavala, ali se jesu u jednom trenutku nakon našeg rezultatskog odvajanja (6:3), primaknula na samo gol zaostatka (6:5 za Hrvatsku, manje od tri minute prije kraja treće četvrtine).

Ipak, pogotkom Mislava Bakarića s 2 metra pred kraj te dionice, pa onda s dva gola raspoloženog Tonija Mozare u uvodne dvije i pol minute zadnje četvrtine (9:5), trasiran je put k pobjedi. Pobjedi koju je samo još dodatno pogotkom potvrdio Patrik Kolak, s igračem više tri minute prije kraja.

– Donekle sam čak i očekivao ovakvu utakmicu. Dečki su željni igre, golova, ali počeli smo malo nervozno, žurili smo. Iz jedne akcije smo htjeli dati tri gola, kako se veli. Vratar nam nije imao svoj dan, a kad se sve to spoji protiv ambicioznog domaćina koji nije na našoj razini, onda to izgleda ovako – nakon utakmice će s Malte za hvs.hr naš trener Hrvoje Hrestak.

– No, zadovoljan sam s pobjedom, kao i sa svakom na ovakvim natjecanjima, prvenstvima. Što se tiče Rumunjske, to je momčad s dvojicom ljevaka, centar i vanjski igrač koji isto zna uplivavati u 2 metra. Jedan od te dvojice ljevaka je broj 10 (Neamta) koji je već i u kadru seniorske reprezentacije. Šuterski su opasniji od Malte. On im je glavni igrač i na njega ćemo morati pripaziti – zaključio je Hrvoje Hrestak.

U drugoj utakmici naše skupine B, Španjolska je bez problema svladala našeg suparnika u utorak prijepodne od 10.20 sati, sastav Rumunjske. Završilo je 15:6 za mlade Španjolce.

U našoj skupini nakon 2 kola vodi Španjolska sa 6 bodova, ispred Hrvatske i Rumunjske koje imaju 3, te Malte bez boda.

Gruzijci držali Srbe u ‘šahu’

Ponovo nekoliko zanimljivih utakmica 2. kola na Malti, a svakako najintrigantnija iako se to konačnim rezultatom tako ne čini je ona između Gruzije i Srbije. U toj je utakmici do 2 minute prije kraja treće dionice bilo 11:11! Štoviše, cijelo to vrijeme je utakmica bila u ‘egalu’.

Nizozemska, momčad koja je u nedjelju šokirala Italiju, sada je namučila Crnu Goru i izgubila minimalnim rezultatom. Istina, dva zadnja gola su Nizozemci postigli u zadnjoj minuti, ali su cijelo vrijeme bilo ‘u igri’ protiv južnih susjeda.

Rezultati ostalih utakmica 2. kola

Skupina A: Ukrajina – Italija 5:10 i Nizozemska – Crna Gora 7:8.

Poredak: Crna Gora 6, Nizozemka 3, Italija 3, Ukrajina 0.

Skupina C: Bjelorusija – Mađarska 6:19 i Rusija – Njemačka 9:8.

Poredak: Mađarska 6, Rusija 3, Njemačka 3, Bjelorusija 0.

Skupina D: Gruzija – Srbija 13:17 i Turska – Grčka 5:16

Poredak: Srbija 6, Grčka 6, Gruzija 0, Turska 0.

Parovi i satnica 3. kola:

09.00 Srbija – Grčka (D)

10.20 Hrvatska – Rumunjska (B)

11.40 Crna Gora – Italija (A)

13.00 Njemačka – Mađarska (C)

15.00 Nizozemska – Ukrajina (A)

16.20 Rusija – Bjelorusija (C)

17.40 Gruzija – Turska (D)

19.00 Malta – Španjolska (B)