Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija / 15. September 2021.

EP MALTA (do 17) – Hrvati najuvjerljivije do četvrtfinala

Od četiri utakmice osmine završnice na Europskom juniorskom prvenstvu, naša se nacionalna momčad uvjerljivo najlakše probila dalje, odnosno u četvrtfinale. Sva preostala tri para su obilovala uzbuđenjima, dramatikom, a uostalom pobjednik jedne utakmice je odlučen tek petercima.

Najnapetiji je svakako bio triler Talijana i Rusa u kojem su u konačnici spas pronašli prekojadranski nam susjedi i to tek izvođenjem peteraca. Rusija je imala Italiju na pladnju. U poluvremenu su vodili 7:3, pa početkom treće četvrtine povećali na 8:3. Još tri minute do kraja ove dionice je bilo sasvim solidnih 9:5 za Ruse, no tada Talijani počinju polako sustizati prednost suparnika. U zadnju se četvrtinu ušlo s rezultatom 9:7 za Rusiju i taj je rezultat bio aktualan sve do posljednjih pola minute utakmice!? Doista je nestvarno da su Rusi uspjeli u zadnje 34 sekunde utakmice primiti dva gola. Čak i u manje vremena jer je isti igrač, Luca Provenziani pogodio za Italiju 34 sekunde i 12 sekundi prije kraja za 9:8 odnosno 9:9! Dakle,  22 sekunde dva gola. Izvođenje peteraca s ne manje drame, a na koncu je završilo s 8:7 za Talijane ili ukupno 17:16.

Dvije vrlo zanimljive, novorastuće reprezentacije međusobno su se sučelili – Nizozemci i Nijemci. Utakmica puna rezultatskih obrata, od 3:1 za Nizozemsku do vodstva Njemačke 9:8 manje od dvije minute prije kraja! Nakon izjednačenja, malo više od minutu i pol prije kraja, Nizozemci su postigli gol za pobjedu i četvrtfinale u zadnjim djelićima susreta, samo 4 sekunde do kraja.

Niti to nije bio kraj jer je Grčka drhtala do zadnje minute protiv Rumunja. Onih istih koje su naši juniori dan ranije lagano svladali s 5 razlike. Cijelu utakmicu potpuno poravnati, sa 4:4 se ušlo u zadnju četvrtinu, da bi Grci postigli peti gol minutu i pol prije kraja. Ispostavilo se za pobjedu.

Ludi dan na Malti! 

Rezultati osmine finala:

Nizozemska – Njemačka 10:9

Italija – Rusija 16:17 (peterci)

Hrvatska – Gruzija 17:4

Grčka – Rumunjska 5:4

Parovi i satnica četvrtfinala (četvrtak, 16. rujna):

12.00 Nizozemska – Srbija

16.00 Italija – Španjolska

17.30 Hrvatska – Mađarska

19.00 Grčka – Crna Gora