hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 6. srpnja 2021.

EP do 15 (m) – Završetak skupine protiv Gruzijaca

Hrvatski kadeti u utorak rano poslijepodne završavaju nadmetanje u D skupini Europskog prvenstva do 15 godina u portugalskom gradu Louleu. Nećemo pogriješiti ako našim mladićima i prije utakmice ubilježimo nova tri boda. Naime, ma koliko se uoči natjecanja Poljska činila kao najslabija momčad u ovoj skupini, nakon dvije runde natjecanja i više je no izvjesno kako je to upravo Gruzija. Momčad koja je od Mađarske izgubila s 20 razlike, ali i od Poljske 8, teško da može mladićima trenera Davida Burburana pričiniti imalo znatnije probleme.

To onda znači da će Mađarska kao prvoplasirana izravno u četvrtfinale, dok ćemo mi u osmini finala na trećeplasirani sastav u B skupini. To bi mogla biti momčad Rumunjske, iako tu ipak valja biti malo oprezniji. Stanje i dosadašnji rezultati u B skupini su vrlo zanimljivi. Ondje su naime, s iznimkom susreta Italije i Malte, sve ostale utakmice okončane minimalnim pobjedama. Tako je Rumunjska dobila Maltu (6:5), Španjolska je bila bolja od Rumunja (10:9), ali i od Talijana 11:10. Stoga je jedino sigurno da su Španjolci prvi, dok će se za drugo mjesto boriti Italija i Rumunjska. Ta je utakmica na rasporedu kasnije poslijepodne (17.30).

Ipak, prije toga pogledajmo kako će Hrvatska svladati Gruziju. Utakmica počinje u utorak (6. srpnja) s početkom u 13.00 sati.

Rezultati 1. kola: Mađarska – Hrvatska 13:10 i Gruzija – Poljska 6:14

Rezultati 2. kola: Poljska – Hrvatska 4:20 i Mađarska – Gruzija 23:3

Poredak: Mađarska 6, Hrvatska 3, Poljska 3, Gruzija 0.

Parovi i satnica 3. kola:

(10.00) Mađarska – Poljska

(13.00) Gruzija – Hrvatska LEN TV