hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 11. srpnja 2021.

EP do 15 (m) – Poslijepodne protiv Grka

Na jugu Portugala je danas zadnji dan. Posljednji radni dan na Europskom prvenstvu do 15 godina u Louleu, a u tom posljednjem danu, u pretposljednjoj utakmici cijelog prvenstva igra – Hrvatska! Drugim riječima, slijede 32 minute borbe u vodi za medalju, za broncu.

Iza naših dečki su na ovom turniru ostale mnoge jake momčadi iz jednako tako vaterpolski velikih država, poput Crne Gore, Italije, Rusije, Srbije… Već su i to podaci koji dostatno govore o onome što su dosad učinili mladići trenera Burburana.

Jasno da naše dečke ‘peče’ poraz u polufinalu, spoznaja da nisu već jučer uspjeli osigurati koju medalju. To je i logična, poželjna sportska reakcija. Biti ravnodušan nakon poraza, pa i nakon pobjede, to su stanja koja ne da treba izbjegavati već su u sportu nepoželjna. No, jednako tako je sportski priznati nekome da je bio bolji, što su sigurno bili Španjolci u polufinalu, ali i istog se trenutka okrenuti novom danu. Danu koji donosi novi ispit, neke nove probleme, teškoće, zadatke. To je jedna od čari sporta, što nakon svakog poraza brzo slijedi nova prilika za uvjetno rečeno ispravak.

Novi suparnik koji je pred našim mladićima danas, od 17.30 sati po hrvatskom vremenu, je Grčka. Momčad koja je izgubila od Mađarske u polufinalu 12:10. Izabrana vrsta koja dolazi iz zemlje koja već duže vremena ‘izbacuje’ odlične mlade naraštaje, sjajne pojedince. Tako je i s ovom njihovom momčadi do 15 godina. U tom pogledu, neće ni danas našima biti ništa lakše nego protiv Španjolaca.

– Grčka se razlikuje od Španjolaca – u uvodnoj će rečenici naš trener David Burburan, pa će to još malo potkrijepiti.

– Imaju čvršćeg centra, po meni i kompaktniju obranu od Španjolaca. Imaju igru i na centra, ali i ulazak drugog igrača na 2 metra, imaju kontru… Vrlo su stabilni, jako malo griješe i sve kažnjavaju. Po meni su Grci čak i razina više od Španjolaca. Na našu žalost, ali tako jest. Zato će protiv Grčke nama trebati puno, puno veća koncentracija. Pogotovo u obrani, ali i u napadu. Moramo biti puno jači, čvršći na centru. Ono što je najvažnije, nema vremena, prostora ni razloga za neko žaljenje zbog prijašnjeg poraza. Mi se sada ‘skupljamo’ i idemo u utakmicu s Grcima kao da je jedna jedina, kao da je finale, što ono za nas praktički i jest.

Utakmicu od 17.30 možete pratiti na LEN TV