hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 10. srpnja 2021.

EP do 15 (m) – Polufinale od 19.00 sati

Hrvatska vaterpolska mladež, mladići do 15 godina večeras u portugalskom Louleu od 19.00 sati po našem vremenu, igraju za njih i u dosadašnjem dijelu karijere koja je tek na samom začetku, najbitniju utakmicu. Polufinale Europskog prvenstva!

Dakako da im želimo finale, a podrazumijeva se da će mladići koje danas vodi trener David Burburan tek imati i još većih i značajnijih utakmica u godinama što slijede, ali ovo danas je za njih trenutačno vrh. Danas će zaigrati u polufinalu kontinentalnog natjecanja, u krugu su četiri najbolja sastava Europe, te u sljedeće dvije utakmice imaju priliku osvojiti medalju. Čak i ako kojim slučajem ne bi uspjeli u tomu, njihov dosadašnji put, a nadasve igre bude nadu da Hrvatska u ovoj generaciji mladića ima dostojne nasljednike njihovih starijih kolega i vjerujemo uzora koji je istodobno pripremaju za Olimpijske igre.

– Ono što je meni i kolegama iz stručnog stožera iznimno bitno i drago jest da se ovi dečki već sada ponašaju poput profesionalaca. Ozbiljni su, predani, svjesni tko su, što su i koga predstavljaju. Ujedno, s vremenom su izgradili i učvrstili duh zajedništva, koji ih nosi i jača iz utakmice u utakmicu – uoči večerašnjeg polufinala će trener Burburan.

Suparnik koji je večeras pred njima, momčad Španjolske je klasičan izdanak njihove vaterpolske škole. Igra im se temelji na brzini. Brzini razmišljanja, pokreta, plivanja i poteza. No, ta brzina ne podrazumijeva i brzopletost. Oni su kvalitetan sastav s kojim se međutim ova naša Hrvatska zna i može nositi. Dokle… odgovor na to pitanje dat će predstojeće 32 minute u bazenu.

Španjolski put do polufinala

1. kolo: Španjolska – Rumunjska 10:9

2. kolo: Španjolska – Italija 11:10

3. kolo: Španjolska – Malta 14:8

Četvrtfinale: Španjolska – Srbija 9:8

Hrvatski put do polufinala

1. kolo: Hrvatska – Mađarska 10:13

2. kolo: Hrvatska – Poljska 20:4

3. kolo: Hrvatska – Gruzija 15:4

Osmina finala: Hrvatska – Rumunjska 16:5

Četvrtfinale: Hrvatska – Rusija 12:10

Parovi i satnica polufinalnog dana – subota, 10. srpnja:

(14.30) Turska – Italija

(16.00) Srbija – Rusija

(17.30) Mađarska – Grčka

(19.00) Španjolska – Hrvatska LEN TV