hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 10. srpnja 2021.

EP do 15 (m) – Hrvatska u nedjelju za broncu

Naši će mladići u nedjelju, od 17.30 sati po hrvatskom vremenu igrati za brončanu medalju na Europskom prvenstvu do 15 godina u portugalskom Louleu.

Posljedica je to poraza u polufinalu u kojem je Španjolska realno bila bolja. Vodili su od početka (od 2:0), cijelim tijekom susreta, te niti jednog trenutka nisu dopustili našim mladićima niti poravnanje. Dvije minute prije kraja, ukazala se prilika za zakomplicirati posao Španjolcima, budući da su naši imali tada kontru pri rezultatu 10:8 za Španjolsku. Dvojica Hrvata, nasuprot tek jednog Španjolca, plus dakako vratar, ali malo su se naši mladići spetljali, dostatno da pogode baš u ruku ili blok španjolskog braniča.

Španjolska je odlučujuću prednost napravila u biti početkom treće četvrtine. U ovu se dionicu ušlo vodstvom suparnika 5:3, ali tada s jedne strane Španjolci ubitačno pogađaju iz vanjske linije, dok s druge bilježimo dosta tehničkih pogrešaka naših u pogledu loših, krivih dodavanja. Treća je četvrtina završila vodstvom Španjolske 9:5.

Mlada španjolska reprezentacija ima u svojim redovima nekoliko sjajnih pucača iz vanjskog reda (Granados s desnog vanjskog za 6:3, kao i Nunez s lijevog vanjskog za 9:4). Golovi kojima bi se moralo i zapljeskati, da nisu lopte završile u našoj mreži. Španjolska općenito vrlo agresivna u obrani, sa sjajnim presingom kojim su u potpunosti udaljili naše igrače od svojeg gola i time otupjeli završnicu hrvatskog napada.

U zadnjoj četvrtini u kojoj je Hrvatska ušla sa zaostatkom 4 gola, izabranici trenera Burburana su poduzeli krajnji napor, ubrzali igru, uspjeli i smanjiti vodstvo suparnika, ali ne i spriječiti ih u pobjedi.

Rezultati polufinala: Mađarska – Grčka 12:10 i Španjolska – Hrvatska 10:8.

IZJAVA

David Burburan, trener hrvatske reprezentacije:

– Moram reći iskreno da nismo bili na razini kao protiv Mađarske, Rumunjske u osmini finala, kao ni protiv Rusije u našoj najboljoj utakmici dosad ovdje. Bili smo dosta labavi, nismo bili čvrsti u obrani, što je rezultiralo španjolskom realizacijom čak i iz njihovih poluprilika. Ta obrana koja nam je srce momčadi, ona nam je izostala skroz, skoro do zadnje četvrtine. Bilo je i dosta tehničkih pogrešaka u prve dvije četvrtine, a ono čime jesam zadovoljan je ipak naša reakcija u zadnjoj dionici. U njoj smo bili pravi, podignuli razinu agresivnosti, postizali i pogotke, ali na koncu ipak valja biti pošten i reći da su Španjolci bili bolji i zasluženo pobijedili. Sad nam ostaje ‘raščistiti’ glave, što mislim da ćemo i uspjeti, jer pred nama je još jedna utakmica, susret za medalju.

.