hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U15 reprezentacija / 11. srpnja 2021.

David Burburan: “Ponosan sam na ove dečke”

Po okončanju Europskog prvenstva završnu je ocjenu proteklih 8 dana u Portugalu, dao naš trener David Burburan.

– Odmah nakon utakmice, okupio sam momčad i rekao “Dečki, ponosan sam na vas”. Zato jer niste posustajali, borili ste se”. Bili smo malo brzopleti, izgorjeli možda u toj želji, ali imaju veliko srce. Ovi su dečki napravili veliku stvar. Četvrti su u Europi, iza nas su neke velike momčadi i države, izborili su Svjetsko prvenstvo i trebaju biti ponosni na sve ono što su napravili.

Što se sraza s Grcima tiče, tek će dometnuti.

– Grci su momčad negdje na našoj razini, našoj kvaliteti, ali mi nismo uspjeli razviti svoju igru. Bio je prevelik broj krivih dodavanja, a to je cijena odrastanja. Za to su potrebne utakmice, još više njih, stjecanje iskustva. Ovo je ovim dečkima prvo veliko natjecanje. Ono što mogu reći, dečki su bili ‘unutra’, dakle u utakmici, željeli su, borili se, otvarali, pratili sve taktičke zamisli, zadatke. Jednostavno je možda i srce nadvladalo, u nekim trenucima i razum, ruka je ‘poletjela’… Šteta što u nekim trenucima utakmice protiv Grčke, kada smo bili i dominantni, izdržavali sve napade, što nismo sve to materijalizirali u napadu. Velika je pak stvar ove generacije što je izborila Svjetsko prvenstvo. Ona utakmica protiv Rusa (četvrtfinale), vratit ću se na nju, je bila stvarno naše najbolje izdanje. Tu smo pokazali i realizaciju i stabilnost i mirnoću i organizaciju igre, te ju karakterom ‘izvukli’ u našu korist. To nam je utakmica za primjer, dok posljednje dvije ukazuju na nešto drugo. Prva protiv Španjolaca, da možemo izgubiti i od slabijih ako nismo koncentrirani, a druga protiv Grka, da s ravnopravnim suparnikom moramo igrati pametnije.

Za kraj je trener Hrvatske do 15, David Burburan želio izreći i nekoliko riječi zahvale.

– Osim dečkima, momčadi što sam već rekao, zahvalio bi cijelom stručnom stožeru. Bruni Sabioniju i Ivi Brzici na posvećenosti i profesionalnosti koje su dali u svim okupljanjima ove reprezentacije. Jednako tako bi se zahvalio Hrvatskom vaterpolskom savezu, Marku Eraku i Ivanu Milakoviću. Stvarno su nam bili u svakom trenutku pri ruci, imali smo sve što smo zamislili i što nam je bilo potrebno zadnjih tri i pol do četiri mjeseca koliko smo se pripremali. Jednako tako hvala i našoj psihologinji, Renati Barić i kao i Gregoru Habijaniću, kondicijskom treneru koji nam je pomogao u završnoj fazi ovog turnira.

Hrvatska reprezentacija do 15 godina, četvrtoplasirana momčad u Europi, u Zagreb se vraća u ponedjeljak, 12. srpnja u kasnim večernjim satima nakon leta iz Lisabona preko Frankfurta do našeg glavnog grada.