hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U20 reprezentacija / 30. srpnja 2021.

ACI KUP – Uvjerljiva pobjeda Hrvata

U Rovinju je počeo međudržavni turnir reprezentacija do 20 godina, ACI kup. Prvo je kolo odigrano u Rovinju, dok se sutra mala vaterpolska karavana seli u novi bazen u Puli gdje će u subotu (31. srpnja) biti odigrano 2. i 3. kolo. U prvim susretima je Hrvatska do 20 godina svladala odgovarajuću vrstu Njemačke, dok je prethodno Crna Gora bila bolja od Srbije. 

Naši mladići koje vodi trener Vjekoslav Kobešćak, prvu su četvrtinu dobili vrlo uvjerljivo (6:1) i to je dionica s kojom je njihov trener vjerojatno mogao biti zadovoljan, za razliku od druge dionice. Četvrtine s malo previše opuštanja, pogrešaka koje je suparnik znao iskoristiti, dobiti ovaj dio igre čak 4:1, te su Nijemci smanjili do poluvremena na samo gol zaostatka (7:6). Sljedeće dvije četvrtine, hrvatska je obrana bila ponovo malo koncentriranija, bez primljenog gola u trećoj četvrtini i s konačnih +5 za Hrvatsku ili 14:9.

Utakmicu ranije odigrali su balkanski susjedi Crna Gora i Srbija, a Crnogorci su bili poprilično uvjerljivi (18:11). 

Sljedeće utakmice, 2. i 3. kolo na rasporedu je dakle u subotu, u Puli. Naši će mladići prvo u bazen protiv Srbije (11.45 sati), a zatim u večernjim satima (18.45) i sraz protiv Crne Gore.

Podsjetimo, riječ je o momčadima koje se spremaju za Svjetsko prvenstvo u Pragu za manje od mjesec dana.