hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U20 reprezentacija / 31. srpnja 2021.

ACI kup – Poraz u 2. kolu

Nakon premijernog kola u Rovinju, odigranog u petak navečer, međudržavni turnir ACI kup za reprezentacije do 20 godina preseljen je u Pulu gdje je u subotnjim prijepodnevnim satima odigrano 2. kolo.

Naši mladići koje vodi trener Vjekoslav Kobešćak izgubili su od Srbije sa sedam golova razlike (6:13), dok je Crna Gora ostvarila i drugu pobjedu na turniru. Nakon slavlja dan ranije nad Srbima, sada su očekivano pobijedili i Njemačku 11:4, te su nadomak osvajanja ACI kupa.

U srazu Hrvatske i Srbije, momčadi do 20 godina, a koji se igrao samo koji sat nakon dvoboja seniora ove dvije države u Tokiju, suprotna slika od one olimpijske. Naime, u Puli je Srbija do 20 godina u prvoj četvrtini stekla presudnu prednost (5:1). Sredinom druge četvrtine bilo je i 6:1 za Srbiju i to pogotkom Marka Radulovića koji je s 4 gola bio najbolji pojedinac susreta. Podsjetimo, riječ je o naturaliziranom igraču koji je inače rođen u Rijeci, igrao za Primorje EB i prošao prijašnje mlađe uzraste Hrvatske, da bi potom promijenio državljanstvo. Početkom treće dionice naši su igrači uspjeli smanjiti zaostatak na samo minus 2 gola (4:6 – gol Čondića Kadmenovića). To je bilo i najmanja razlika koju su naši mladići uspjeli postići. Ipak je onih 5:1 u prvoj četvrtini, pa i 6:1 bilo previše za nadoknaditi. U zadnjoj četvrtini Hrvatska do 20 godina nije uspjela postići ni gol, a primili smo čak 4. Na koncu je završilo 13:6 za suparnika.

U zadnjem kolu se sastaju; Srbija – Njemačka (17.00), te Hrvatska – Crna Gora (18.45). Moguće je da nakon svih odigranih kola, tri momčadi (Hrvatska. Crna Gora i Srbija) budu bodovno poravnate, ali Crnogorci su već sada ostvarili sjajnu gol-razliku, a uz sve i što je najbitnije, prikazuju najbolji vaterpolo.