Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Intervju / 26. listopada 2023.

Zvonimir Butić: Dobro smo proanalizirali Fukuoku

U relativnom ‘zatišju’ odigravanja utakmica, kako u domaćim tako i europskim natjecanjima, od 19. do 25. ovog mjeseca, izbornik Barakuda Ivica Tucak je iskoristio priliku za okupljanje i pripreme reprezentacije u Dubrovniku. Po okončanju ovog kratkog pripremnog ciklusa, porazgovarali smo sa Zvonimirom Butićem. Ne bez razloga baš s ovim mladićem, našim reprezentativcem iz splitskog Jadrana.

Zvonimir Butić je naime na ljetošnjem Svjetskom prvenstvu u Fukuoki ostavio vrlo dobar dojam, jedan od boljih naših igrača. Budući da je pak, kako je i izbornik napominjao prije priprema, ovo dubrovačko okupljanje bilo zamišljeno i kao završna analiza nastupa na Svjetskom prvenstvu u Japanu, za početak nas je zanimalo, je li za nas nesretna Fukuoka raščlanjena i pospremljena u ladicu sjećanja?

– Pogledali smo snimke s tog natjecanja, vidjeli kako smo na neki način i nesretno ispali i odmah smo počeli raditi na ispravljanju. Najviše na segmentu igre s igračem manje, igračem više. Idemo reći da je to bio naglasak – za početak će mladi Zvonimir Butić.

– No, svakako bi pohvalio mogućnost da smo se okupili. Pravo je malo čudo da smo uspjeli u ovakvom ritmu i kalendaru natjecanja uspjeli ubaciti još jedne pripreme. Bilo je ugodno. Ma mislim, atmosfera je ne treba to ni ponavljati, uvijek top. Družili smo se, hotel sjajan, treninzi nisu bili nešto previše zahtjevni što je logično u ovom dijelu sezone. Gledali smo snimke, razgovarali i dogovarali kako dalje.

Što ste naučili, ne u Dubrovniku, već u Fukuoki?

– Najviše smo gledali, analizirali posebno iz utakmice protiv Mađarske taj neopasan igrač više, te protiv Crne Gore dosta isključenja, golova s igračem manje. Sigurno da nam obrana s igračem manje i napad s igračem više nije bila baš na razini kao u Splitu na Europskom prvenstvu. To smo utvrdili kao najveći problem.

Što se klupske sezone tiče, kod vas u Jadranu je stanje skoro bi rekli pa idilično. Redom pobjede, izuzev jednog poraza, ali u gostima kod jakog Ferencvarosa.

– Meni se čini da u svakoj novoj utakmici smo za, pa barem jednu malu stepenicu, bolji. Što je logično jer je momčad praktički nova. U klubu je atmosfera odlična, sve tako i funkcionira. Znamo što nas prvo čeka, to je Zvezda sljedeći utorak u Ligi prvaka. Prođe li i to dobro, onda… Onda samo idemo i dalje naprijed sve bolje – za kraj će reprezentativnih priprema, Zvonimir Butić.