Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Seniorke / 6. prosinca 2023.

Ženska reprezentacija u Beogradu

Dok će se Barakude pred kraj ovog tjedna okupiti i početi s pripremama za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu, njihove kolegice, naša seniorska ženska  reprezentacija već je nekoliko dana u pogonu. Podsjetimo, hrvatska ženska reprezentacija je neposredno nakon finala Kupa i okupljanja u Zadru, odradila prve treninge u Višnjiku. No, od ponedjeljka, 4. prosinca nalaze se u Beogradu na zajedničkim pripremama, sparingu u Beogradu s tamošnjom reprezentacijom.

– Svih 18 pozvanih igračica su tu. U Zadru smo bili jedan dan, u nedjelju u Višnjiku imali dva treninga, te se sutradan otputili u Beograd – iz glavnog grada Srbije će naš izbornik Bruno Sabioni.

– Ovdje radimo dvaput dnevno. Prijepodne neke individualne stvari, plus uvježbavanje situacija s igračicom više odnosno manje. Navečer igramo utakmice, zatvorene sa Srbijom. U planu je i službena utakmica sa sucima, semaforom, danas dakle u srijedu 19:15 . Uvjeti su odlični, imamo bazen od 50 metara tako da možemo sjajno raditi. Sve cure su dobro, zdrave, radimo točno po planu priprema – veli izbornik Sabioni.

Hrvatska ženska reprezentacija će u Beogradu ostati do 8. prosinca kada se vraćaju u Hrvatsku, te odlaze u Varaždin gdje će trenirati do nedjelje, 10. prosinca, da bi potom slijedila tri dana odmora. Nakon toga, put u Padovu i treninzi s Talijankama (14. – 17. prosinca)

Podsjetimo, Hrvatice će na Europskom prvenstvu u Eindhovenu (5. – 14. siječnja) biti u skupini s Nizozemskom, Mađarskom i Grčkom.