Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Challenger Cup / 23. listopada 2023.

Ždrijeb Challenger kupa u utorak (LEN TV 15.00 sati)

Vaterpolistice Jadrana i Mladosti u utorak će doznati sljedeće suparnice u Challenger kupu, ove sezone oformljenom natjecanju. Naime, u utorak, 24. listopada od 15.00 sati European Aquatics će obaviti ždrijeb daljnjeg tijeka natjecanja Challenger kupa za muškarce i žene. Nama će u Hrvatskoj osobito zanimljiv biti onaj za djevojke.

Podsjetimo, Jadran iz Splita i Mladost iz Zagreba su se osvajanjem prva dva mjesta na turniru A skupine u Novom Sadu plasirale na završni turnir ili Final 6. Ondje su se još kvalificirali i sastavi Izmir (Turska), Benfica (Portugal), Crvena zvezda (Srbija) i Portuense (Portugal).

Sada će se na ždrijebu odrediti dvije skupine od po tri sastava za Final 6 turnir. Klubovi će unutar skupine igrati ukupno dvije utakmice (svatko sa svakim), te će u ovisnosti o poretku u skupini razigravati za konačan plasman.

Konkretnije, pobjednice takvih skupina za prvo mjesto, drugoplasirane za treće mjesto, a trećeplasirane iz skupine za ukupno 5. mjesto u Challenger kupu sezone 2023./24.

Ždrijeb će biti moguće pratiti na You Tube kanalu European Aquaticsa (bivši LEN).