Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 15. prosinca 2022.

Izbornik Tucak pozvao 18 Barakuda

Predstojeći blagdani jesu u pravilu dani odmora, uživanja, druženja i zabave, ali ne i u vrhunskom sportu. Za najviše dostignuća neophodni su neprekidni treninzi, uvježbavanja, pripremanja. To najbolje znamo mi u vaterpolu, a ponajviše naša muška seniorska reprezentacija. Uostalom, prvaci Europe su između ostalog baš na takav način, sa čestim okupljanjima, pa i onim kratkotrajnim, ‘brzopoteznim’ kalili kasnije europsko zlato u Splitu ove godine.

Stoga će neposredno nakon Božića, 27. prosinca izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak okupiti izabranu vrstu na 2-3 dana u Zagrebu, do 29. prosinca, a kao sparing-partner dolazi reprezentacija Crne Gore. Za ovu je priliku, izbornik Ivica Tucak pozvao 18 igrača. Na pripreme su pozvani:

Vratari: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug AO) i Ivan Marcelić (Jadran).

Centri: Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Branimir Herceg (Mladost) i Goran Grgurević (Jug AO).

Braniči: Rino Burić (Jadran), Matias Biljaka (Jug AO), Marko Žuvela (Jug AO).

Napadači: Luka Bukić (Jadran), Loren Fatović (Jug AO), Jerko Marinić Kragić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić (Jug AO), Konstantin Harkov (Brescia), Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover), Filip Kržić (Jug AO) i Dario Rakovac (Mladost).

Stručni stožer uz izbornika Ivicu Tucka čine – pomoćni treneri Zoran Bajić i Jure Marelja; kondicijski trener Pero Kuterovac; trener vratara Renco Posinković i fizioterapeuti Damir Luketić i Zlatko Kercel.

Ujedno, najavljene su već i nove, kratkotrajne pripreme, od 2. do 4. siječnja 2023., ali u Budimpešti na sparingu s momčadi Mađarske.