Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Challenger Cup / 20. studenoga 2023.

Završnica Challenger kupa ovog tjedna u Zagrebu

Zagreb je oduvijek bio jedno od najznačajnijih i najvećih europskih vaterpolskih središta. U danima i tjednima pred nama, to će se samo još jednom zorno potvrditi.
Ne samo što će naša domovina, gradovi Zagreb i Dubrovnik biti domaćinima 36. Europskog prvenstva u vaterpolu (4. – 16. siječnja 2024.), nego ćemo i puno prije, već će krajem ovog tjedna naš glavni grad biti domaćinom završnog turnira jednog europskog klupskog natjecanja.

Od petka do nedjelje, 24. do 26. ovog mjeseca, Zagreb je domaćinom završnog turnira 6 najboljih sastava Challenger kupa za djevojke. Riječ je novom, ove sezone inauguriranom natjecanju European Aquaticsa, a u kojem je Hrvatska bila zastupljena s dva kluba. Ujedno, oba su kluba ušla u završnicu – Mladost iz Zagreba i Jadran iz Splita!Za završni se turnir nadmetalo ukupno 14 sastava podijeljenih u 3 skupine koje su svaka odigrale po jedan kvalifikacijski turnir. Igralo se u Novom Sadu (ondje su bila oba hrvatska kluba), te Burgasu (Bugarska) i Strakonicama (Češka).
U novosadskoj skupini su upravo vaterpolistice Jadrana i Mladosti osvojile prva dva mjesta ispred novosadske Vojvodine, britanskog City of Manchester i turskog kluba ODTU. Po okončanju kvalifikacija, oformljene su dvije skupine završnog turnira u Zagrebu.

U skupini A su – Jadran, Benfica iz Lisabona i beogradska Crvena zvezda, dok B skupinu čine – Mladost, portugalski Portuense i turski Izmir. Unutar skupine će se odigrati tri kola odnosno svaki sastav po dvije utakmice. Na temelju poretka u skupini, zadnjeg natjecateljskog dana (nedjelja, 26. studenoga) igrat će se za plasman. Dakle, pobjednice u finalu; drugoplasirane u skupini za ukupno treće mjesto; te posljednje iz skupina za 5. mjesto.

Dođite na bazen uz Savu krajem ovog tjedna, te podržite našem djevojke u borbi za prvi trofej novog europskog kupa.