Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Regionalna liga / 18. May 2023.

Završni turnir RVL, do 14 godina sažetak prvog dana

U Šibeniku je u četvrtak, 18. svibnja počeo završni turnir Regionalne lige za uzrast do 14 godina (rođeni 2009. i mlađi), a koji će potrajati do nedjelje, 21. svibnja. Riječ o nadmetanju 10 momčadi iz tri države. Iz Hrvatske 4 kluba, odnosno po 3 iz Crne Gore, te Srbije.
Momčadi su podijeljene u dvije skupine od po 5 sastava.

Skupinu A čine – Medveščak Zagreb, POŠK 1937 Split, Jadran Herceg Novi. Banjica Beograd i Valis Valjevo.

Skupinu B tvore – Jadran Split, Solaris Šibenik, Budva, Šabac i Budućnost Podgorica.

Nakon što odigraju ukupno 5 kola odnosno svaka momčad po 4 utakmice unutar skupine, dva prvoplasirana sastava će se izravno plasirati u polufinale i činiti parove temeljem ‘križanja’ (1A-2B odnosno 1B-2A).
Treće i četvrtoplasirani u skupini će se također međusobno križati, u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta.
Petoplasirani iz svake skupine će izravno igrati jedan protiv drugog za 9. mjesto. 

Prvog dana natjecanja, hrvatski klubovi nisu najbolje počeli. Tako je POŠK 1937 izgubio od Jadrana iz Herceg Novog čak 21:4, porazom su krenuli i domaćini iz Solarisa od kojih je bio bolji drugi crnogorski klub, Budućnost iz Podgorice, 11:7. Samo 6 minuta do kraja utakmice bilo je još otvoreno pitanje pobjednika (7:7), da bi tada mladi Crnogorci zaključali svoja, a otključali šibenska vrata četiri puta uzastopno. No, večer je u Šibeniku za Hrvate bila bolja.U A skupini je Medveščak pobijedio Valis iz Valjeva, 14:10. Mladi su Medvjedi vodili cijelu utakmicu, a u drugoj polovici i s po 5-6 golova prednosti.
Solaris je pak u najzanimljivijoj utakmici prvog dana pobijedio Budvu, 9:8. Crnogorski sastav je poveo 3:0, pa 6:3 u drugoj četvrtini, ali do kraja te dionice su Šibenčani smanjili na 6:5, a u trećoj četvrtini poravnali (6:6), te se od tada igralo ‘gol za gol’. Potom, drama u završnici.
Budva je uspjela izjednačiti na 8:8 samo 9 sekundi do kraja. Šibenčani se međutim ne mire da je to kraj, već u zadnjem, brzom napadu Vito di Liddo uspijeva tek 2 sekunde do kraja pogoditi za pobjedu, 9:8!

Zaključno, kadeti Jadrana s pobijedili Šabac, 13:12. Početkom druge četvrtine je bilo 6:1 za Splićane, da bi suparnik sve uspio stići i učiniti utakmicu neizvjesnom do zadnjih sekundi. Uostalom, i ova je utakmica odlučena u finišu, 4 sekunde prije kraja kada je za pobjedu pogodio Duje Burazer. Prvi strijelac utakmice bio je pak Ante Perić s 5 golova.