hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 1. prosinca 2020.

Žapci večeras ugošćuju Bankare

Večerašnjom utakmicom Mladosti i Primorja EB na zagrebačkom bazenu uz Savu, naše državno prvenstvo se napokon kompletira u pogledu ranije odgođenih utakmica. U svjetlu aktualne epidemiološke slike, činjenica da se u hrvatskom vaterpolu redovito odigravaju utakmice, pa čak i ‘odrađuju’ svi zaostali susreti, zaslužuje pohvalu. Jednako tako i dalje nužnu koncentraciju, koliko je god to više moguće.

Dakle, u Zagrebu se ovog utorka od 19.00 sati u 6. kolu sastaju trenutačno drugoplasirani sastav (Mladost) i momčad koja je ovog trenutka na petom mjestu (Primorju EB). Štoviše, ovo je i svojevrsna preuranjena uvertira polufinalu Hrvatskog kupa jer će se upravo Mladost i Primorje EB ogledati u poluzavršnici nacionalnog kupa, u siječnju sljedeće godine.

Proteklog su vikenda obje momčadi igrale kvalifikacijske turnire našeg kupa, što bi se donekle moglo osjetiti u vidu umora kod obje momčadi. Malo više ipak kod Riječana. Naime, za razliku od Mladosti koja je ipak igrala doma, u svom bazenu, primorjaši su bili na krajnjem jugu Hrvatske, u Dubrovniku. Ondje su u subotu navečer imali iscrpljujuću utakmicu protiv Solarisa za drugo mjesto u skupini, a već jutro poslije protiv prvaka Hrvatske, Jug Adriatic osiguranja. U toj je utakmici Hinićevim igračima bilo primarno izgubiti sa što je manje golova razlike. Dakle, realno je stres i fizičko opterećenje proteklog vikenda na mlade igrače iz Rijeke ipak bilo veće. Plus putovanje iz Dubrovnika. S druge strane, sve da ničeg navedenog i nema, Mladosti bi pripisali značajnu ulogu favorita. Zagrepčanima će ova utakmica zato poslužiti kao ‘generalka’ uoči kvalifikacijskog turnira Eurokupa koji u petak počinje u Zagrebu i to za mladostaše utakmicom protiv kotorskog Primorca