hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 8. studenoga 2020.

Zamjena 8. i 9. kola Prvenstva Hrvatske

Stručni savjet Hrvatskog vaterpolskog saveza donio je odluku o zamjeni 8. i 9. kola Prvenstva Hrvatske za seniore, odnosno zamjeni datuma odigravanja. Konkretnije, utakmice 9. kola odigrat će se u subotu, 5. prosinca 2020. kao 8. kolo; dok će se utakmice 8. kola odigrati u srijedu, 9. prosinca 2020. kao 9. kolo, s tim da je slobodan za ovo kolo i termin 12. prosinca 2020. uz dakako dogovor klubova.

Stručni savjet Hrvatskog vaterpolskog saveza je donio odluku o izmjenama i dopunama kalendara natjecanja u Prvenstvu i Kupu Hrvatske (seniori) za studeni i prosinca 2020. zbog velikog broja zaraženih igrača virusom covid-19, te posljedično većim brojem odgođenih utakmica Prvenstva Hrvatske i kvalifikacija Kupa. Prilikom određivanja novih datuma utakmica Prvenstva Hrvatske i Hrvatskog kupa, moralo se voditi računa i o slobodnim terminima za odigravanje nekih odgođenih utakmica, kao i o nastupima naših klubova u europskim kup natjecanjima (Jug AO, Mladost, Jadran). U prosincu je već predviđen prvi turnir Lige prvaka, primjerice.

Pored toga, zainteresirane TV kuće za prijenos derbija, utakmice Jug Adriatic – Mladost u 9. kolu, a koje je zamjenom kola sada postalo 8. kolo, iskazale su subotu kao dan predviđen za odigravanje utakmice i samim time televizijski prijenos. Hrvatska televizija je primjerice za utakmicu Jug Adriatic osiguranje – Mladost već predvidjela termin u subotu, 5. prosinca 2020. kada se po rasporedu trebalo igrati 9. kolo.

Stoga je Stručni savjet Hrvatskog vaterpolskog saveza donio odluku o zamjeni 8. i 9. kola, sve kako bi se derbi državnog prvenstva mogao prenositi na HTV-u, ali i zbog nedostatka drugih termina u odnosu na ostale klupske obveze u europskim natjecanjima.

8. KOLO, subota 05. 12. 2020.                                                                           

  1.  POŠK – Mornar                                                 
  2.  Medveščak – Primorje EB                                    
  3.  Zadar 1952 – Solaris                                             
  4.  KPK – Jadran                                                 
  5. Jug AO – Mladost                                                                      Slobodan: Galeb MR                                                                                                                                 

9. KOLO, srijeda 09. 12. 2020.                                                      

  1. KPK – Medveščak
  2. Jug AO – POŠK
  3. Mladost – Galeb MR
  4. Jadran – Mornar
  5. Solaris – Primorje EB

        Slobodan: Zadar 1952