Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 13. svibnja 2024.

Zadrani brane 1, Korčulani napadaju 2 razlike

U ‘donjem domu’ Prvenstva Hrvatske još je jedno mjesto ostalo nepopunjeno. Znano je da je OVK Split na 9. mjestu ispred Medveščaka. Poznato je i stanje u sredini tablice gdje je Solaris petoplasirani sastav ispred splitskog Mornara. No, ostaje pitanje tko će popuniti mjesto broj 7 i 8. Primarno dakako mjesto broj 7 jer za to se mjesto bore Zadar 1952 i korčulanski KPK.

Ukoliko se nekome možda dvoboji za 7. mjesto u državnom prvenstvu ne čine osobito bitnim jer se ne radi o borbi za pokal, za izlazak na europsku scenu ili ostanak u ligi, grdno se varate. Naime, možete pitati same Zadrane i Korčulane koliko im je bitno. Ako je suditi po prvoj utakmici… bitno im je, jako!
U prvom susretu u Zadru domaćin je pobijedio minimalno, 13:12. Do tog trijumfa Zadar 1952 je došao u završnici, budući da su zadnju četvrtinu dobili 2:0 i tako na koncu slavili. Ipak, prvo ime utakmice bio je Dubrovčanin na posudbi u KPK, Vlaho Pavlić koji je postigao čak 7 od ukupno 12 golova otočkog prvoligaša. Ujedno, KPK je na toj utakmici imao samo 12 igrača.

U borbi za 7. mjesto igraju se ukupno samo dvije utakmice, a to dalje znači da je sada odlučujuća i gol-razlika. Ukoliko bi KPK u uzvratu nakon 32 minute igre imao prednost od jednog gola (neovisno broju postignutih golova), samo bi se tada pristupilo izvođenju peteraca. Pri svakom drugom rezultatu, utakmica će završiti s istekom 32. minute.
Utakmica KPK – Zadar 1952 počinje u Korčuli u 18.00 sati.