Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 24. studenoga 2023.

Zadnje utakmice prvog dijela A1 lige

Još su nam samo dvije utakmice preostale do kraja prvog dijela natjecanja u A1 ligi, skupina A ili Zapad. Dva zaostala susreta naših momčadi iz 10. kola. U Zagrebu će u subotu Medveščak dočekati OVK Split, a u Korčuli će dan kasnije KPK biti domaćin Zadru 1952. No, neovisno tomu što je riječ o zadnjem kolu prvog dijela sezone, slijedom okolnosti ove će dvije utakmice krojiti gornji dio ljestvice, a jamče i solidno uzbuđenje. U Sveticama, a posebno u bazenu Gojko Arneri.

Naime, prije prve subotnje utakmice KPK ima na drugom mjestu 27 bodova, Medveščak 25, a Zadar 1952 pak 24 boda. I sva tri kluba mogu biti drugi! Idemo redom.

U Sveticama Medvjedi dočekuju OVK Split. Solidan sastav koji je nakon malo težeg starta, stekao određenu razinu uigranosti i nisu baš slučajno iz dosadašnjih 13 utakmica kao pobjednici izašli 7 puta. No, realno Medveščak jest favorit, ima i velik motiv. Osim toga, kada se prisjetimo proteklog kola u Višnjiku kada su zadnju dionicu dobili 6:1, te tada i kreirali potpuni preokret i pobjedu, onda je logično Medvjede tretirati favoritom. Istina da su u Zadru u posljednjim sekundama crvene kartone dobio igrač Josip Reichel, no pretpostavka je da to ne bi u tolikoj mjeri trebalo sputati Zagrepčane.

Ludo zanimljivo bi dan kasnije (nedjelja), moglo biti u Korčuli. Momčad KPK načelno svoju sudbinu čvrsto drži u svojim rukama. Pobjedom bi Korčulani potvrdili drugo mjesto. Samo, niti je gost (Zadar 1952) slabašan ili lako savladiv, a nije da i Zadrani nemaju cilj. Gosti bi pobjedom bili ispred KPK, dakle sigurno treći, ali bi Korčulane pomaknuli na 4. poziciju. Međutim, postoji opcija kojom bi i Zadrani mogli biti drugoplasirani čak. Je li to ostvarivo, znat ćemo u subotu jer bi za 2. mjesto Zadrana, OVK Split morao nužno svladati Medveščak, a onda se podrazumijeva i potreba pobjeda Zadrana.

Samo dvije utakmice, ali neće biti dosadno ovog vikenda u A1 ligi.