Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 27. veljače 2024.

Zadnje kolo prije doigravanja

Utorak i srijeda donose nam nove tri utakmice, ali posljednjeg 8. kola državnog prvenstva, njegovog drugog dijela. Zadnjeg prije doigravanja ili četvrtfinala, a čije su prve utakmice na rasporedu već sljedećeg vikenda i kada se u nadmetanje uključuju aktualni prvak Jadran, te doprvak Jug Adriatic osiguranje. Podsjetimo, jedna je utakmica ove prvenstvene runde već odigrana. Prošle je subote naime u Zagrebu Mladost svladala KPK, 19:11.

Prva od preostale tri utakmice na rasporedu je ovog utorka, a u njoj će se susreti najbolja i najlošija momčad poretka od 3. do 8. mjesta. Konkretno, Primorje EB i OVK Split, ali u splitskom bazenu u Poljudu. Neovisno domaćinstvu, to teško da može značajnije doprinijeti OVK Splitu.

Srijeda nam donosi dva sraza – u Višnjiku Zadar 1952 dočekuje Mornar, a na Sveticama kod Medveščaka gostuje Solaris. U oba para naglašeni su favoriti gostujući sastavi. Mornarevci su Zadrane svladali uvjerljivo (17:9) i u Poljudu početkom ovog mjeseca, a još je nadmoćniji bio Solaris u Crnici protiv Medveščaka, (19:6).