Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 9. studenoga 2023.

Zadarski turnir A1 lige

Dan nakon 7. ili zadnjeg kola prvog dijela skupine A ili Zapad u Premier ligi, okrećemo se ‘donjem domu’ regionalnog nadmetanja ili A1 ligi.
U Zadru će se od danas, četvrtka 9. studenog pa do nedjelje, 12. ovog mjeseca odigravati 4. turnir A1 lige, skupina Zapad.
Riječ je o skupini u kojoj se nalaze 4 hrvatska kluba (Medveščak, Zadar 1952, KPK i OVK Split), 3 momčadi iz Crne Gore (Primorac, Cattaro i Budva), te reprezentacija Slovenije ili jedina momčad u natjecanju koja nastupa kao nacionalni, izabrani sastav.

Turnir u Višnjiku je ujedno i posljednji turnir prvog dijela A1 lige, skupine A. S tim kako se još moraju odigrati dva kola hrvatskih momčadi ili međusobni susreti koji su na rasporedu 18. odnosno 25. ovog mjeseca. Nakon toga ćemo imati kompletan poredak ove skupine, iz koje će dva prvoplasirana sastava čekati dva najbolja iz skupine B ili Istok, a koje čini srpski klubovi.Trenutačno je u daleko najboljem položaju, sukladno i takvim igrama kotorski Primorac. Ova momčad ne zna zasad za poraz. Iz 10 utakmica imaju jednako toliko pobjeda. No, odmah iza Kotorana su se poredali odreda baš sva četiri hrvatska kluba – KPK, Zadar 1952, Medveščak i OVK Split. Prema dosadašnjim rezultatima i igrama, ponajveći kandidat za ostati u vrhu odnosno odmah ‘za petama’ Kotoranima iz Primorca su Korčulani iz KPK. No, nikako ne valja ‘prekrižiti’ Zadar 1952 i Medveščak koji su uostalom na samo 3 odnosno 4 boda zaostatka za KPK. Vrlo lako dostižno, a osim toga zamjetno je i lagano podizanje forme, veća uigranost Zadrana i Medvjeda.


Najteži posao prvog dana odnosno danas poslijepodne i navečer imat će sigurno OVK Split protiv Primorca. Sastava koji ‘melje’. Dovoljno je samo pogledati njihovu gol-razliku koja je ukupno čak 122. U prosjeku dakle svakog pobjeđuju s po 12 golova razlike. Sad ćemo u Zadru vidjeti jesu li ostali pri takvom raspoloženju ili im OVK Split može priuštiti kakvo iznenađenje.