Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 22. travnja 2023.

Za prvaka zemlje europskih prvaka (HTV2)

Teško nam je zamisliti ljepši naslov od ovog. Nešto na što imamo s pravom biti itekako ponosni. Država europskih prvaka u vaterpolu, ove subote navečer, uz prijenos na HTV 2 (20.00 sati), započinje nadmetanje za najbolju momčad Prvaka Europe. Za prvaka Hrvatske!

Osnovna je dvojba – je li to Jug Adriatic osiguranje koji brani naslov ili Jadran koji je ligaški dio Prvenstva okončao na prvom mjestu? Postoji naravno i još neka pitanja za koja zasad nemamo odgovora, ali dat će ih voda, dat će ih bazeni u Poljudu odnosno Gružu sljedećih tjedana.

Postoje pitanja poput – koliko će utakmica trebati odigrati ove sezone za naslov najboljeg? Hoće li jugaši obraniti naslov ili će jadranaši osvojiti svoj prvi u samostalnoj Hrvatskoj? Hoće li… Ne, dosta je s pitanjima. Odgovore sada daju oni kojima se s pravom divimo i čiji ‘ples u vodi’ s nestrpljenjem iščekujemo. Oni o kojima smo ovog tjedna pisali, iz dana u dana najavljujući ono što nam slijedi. Najavljujući ne samo finala, već spektakl vaterpola. Oni, Jadran i Jug Adriatic osiguranje nam to sigurno mogu i hoće priuštiti.

U očekivanju spektakla

Baš je nekako u tom duhu utakmicu najavio i trener danas gostiju, Vjekoslav Kobešćak.
– Očekujem fantastičnu seriju jer susreti za prvaka donose spektakl i uvjeren sam da će to baš tako biti i od prve u Splitu. Očekujem motiviranog i kvalitetnog Jadrana koji ima prednost domaćeg plivališta. Samo, upitno je kakva je i kolika je to prednost, a na što nas upućuju posljednje finalne serije.


Kobešćakov kolega s druge strane, Jure Marelja je naglasio.
– Napominje se važnost prve utakmice, jasno i mislim da jest bitno kako se serija otvori, ali mislim da prva utakmica neće još ništa odlučiti. Meni je ovo kao treneru prvo finale, nadam se da smo se spremili najbolje i da ćemo to i dokazati u bazenu.

Jedna od temeljnih uzdanica dubrovačke momčadi, vratar Toni Popadić je naglasio:
– Do sada smo s Jadranom dobro prolazili i vjerujem u nastavak naše serije. Znamo se i teško se možemo iznenaditi tako da će glava odlučivati u prvoj, ali i u svim sljedećim utakmicama. Što se mene tiče, nadam se da sam u stanju ponoviti moje posljednje obrane.

Još jedan Dubrovčanin, ali pod kapicom splitskog sastava, centar Nikša Dobud ishvalio je suparnika.
– Jesmo se mi spremili, ali mislim da je Jug dosad u svim finalima pokazao više. Posebno ove sezone. To je tako i to je realno. Pokazali su više, realnost je i da su bolji, da nam ‘ne leže’, ali mi ćemo dati sve od sebe, kako bi njima otežali put k naslovu i okrenuli sve u našu korist.
Načelno rečeno je ako ne sve, sasvim dovoljno. Dovoljno za iščitavanje i možebitno prepričavanje. Sada je došao red na, svima nama na tribinama i uz TV ekrane, gledanje i uživanje. Iako nemamo dvojbe i da igračima u vodi sada dolazi ipak onaj njima najdraži dio. Utakmica, pa onda još finale, za naslov prvaka, za pokal. Za to se živi, radi i trenira cijelu godinu!
Prijenosi finala na HTV 2
Kako večerašnju prvu utakmicu iz Splita, tako će i svaku sljedeću, ma koliko ih god bude, prenositi HTV na svojem 2. programu. Informacija bitna za sve one koji nisu iz Splita ili Dubrovnika. Jer ako ste u tim gradovima, onda je za vas najbolja pozicija na tribinama!

  • Datumi finalnih utakmica:
  • 1. finale – subota, 22. travnja, Split (20.00): Jadran – Jug Adriatic osiguranje
  • 2. finale – nedjelja, 30. travnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran
  • 3. finale – srijeda, 3. svibnja, Split: Jadran – Jug Adriatic osiguranje
  • 4. finale (eventualno) – utorak, 9. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran
  • 5. finale (eventualno) – srijeda, 17. svibnja, Split: Jadran – Jug Adriatic osiguranje