Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 22. studenoga 2023.

Za jugaše je prvak Europe prejak

Kolo prije kraja nadmetanja u skupini B Lige prvaka, sve je razriješeno. Pro Recco našeg Sandra Sukna i Olympiacos jednako tako Hrvata – Bijača, Bušlje i Lončara, osvojili su prvo odnosno drugo mjesto u skupini i time se plasirali u drugi dio nadmetanja ili četvrtfinalnu skupinu.

U Chiavariju je aktualni prvak Europe, momčad Pro Recca relativno lagano svladala naš Jug Adriatic osiguranje. Dubrovčani nisu niti jednom uspjeli niti izjednačiti, a domaćin je vrlo rano i solidno visoko poveo. Nakon nepunih početnih 6 minuta igre, bilo je 4:1 za Pro Recco. Valja naglasiti i da su jugaši odigrali susret bez najiskusnijeg igrača, Mare Jokovića u postavi.

U drugom susretu ove skupine, u Ateni je Olympiacos svladao Dinamo iz Tbilisija 16:8 (4:3, 6:1, 1:2, 5:2) uz po 2 pogotka Luke Lončara i Andre Bušlje.

IZJAVE TRENERA

Vjekoslav Kobešćak (Jug Adriatic osiguranje)

– Pro Recco je zaslužio ovu pobjedu. Od početka, kada su došli do vodstva, igrali su puno bolje od nas. S te točke gledišta oni su bolja momčad od nas. Mi smo imali neke dobre trenutke, s tim sam dijelovima zadovoljan, ali imamo još uvijek puno toga za popraviti. Bez Jokovića nam je bilo jasno teže igrati, ali neovisno tomu, mi moramo u nekim dijelovima igrati bolje. Želim puno sreće Pro Reccu u nastavku natjecanja u Ligi prvaka, a mi sada idemo u Eurokup i nadam se da ćemo biti bolji nego dosad.

Sandro Sukno (Pro Recco)

– Nismo igrali nešto osobito dobro, ali ono jedino što nam je bilo bitno je da smo ovom pobjedom i matematički osvojili ili osigurali prvo mjesto u skupini.