Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo, U20 reprezentacija / 15. rujna 2023.

Za 11. mjesto protiv Kanade

Naše djevojke odnosno hrvatska reprezentacija, danas (petak) završava s nastupima na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u portugalskoj Coimbri. Nakon nesretno-nespretnog poraza dan ranije od Brazila, Hrvatskoj sada predstoji dvoboj protiv Kanađanki. Ulog je ili borba za – 11. mjesto u svijetu.

– Skupina reprezentacija u kojoj smo mi, Kanada, Brazil, Novi Zeland, pa čak možda i Izrael, te Australija, svi smo mi tu negdje. Kada govorimo o kvaliteti – iz Portugala će izbornica Mia Šimunić.

– Mislim da tu svatko svaku može pobijediti. Kada smo kretali za Portugal, nekako smo bili svjesni da je nama mjesto u sredini. Sada, ako dobijemo Kanadu onda i jesmo u sredini, de facto. Idemo onda ostvariti taj cilj po koji smo došli.

Kakve su, u kakvom su stanju naše djevojke? Ima li umora, ima li još dovoljno snage za još jednu utakmicu?

– Ono najbitnije, sve su zdrave, ali umor se lagano ‘uvukao’ među njih. One kroz godinu odrade, odigraju utakmica onoliko koliko su samo na ovom jednom turniru. To je dakle napor za njih, ali ponavljamo i ono što smo također rekle ranije, idemo se pripremati ovdje, za seniorsko Europsko prvenstvo u siječnju u Izraelu. Da, protiv Brazila se moglo i moralo bolje, ali nismo uspjeli u tomu. To je sport, pogreške su njegov sastavni dio. Mogle smo i mi pobijediti, ali i da jesmo, opet bi stajalo da nismo dobro odigrale.

Za konac je izbornica Šimunić naglasila vrlo jednostavno.

– Idemo odigrati utakmicu protiv Kanade, a bilo bi jako lijepo završiti prvenstvo pobjedom. Atmosfera je dobra. Naravno da ima male tuge nakon poraza, ali smo OK. Brzo ćemo mi to sanirati i pripremiti se za današnju utakmicu.

Susret Hrvatska – Kanada počinje danas (petak, 15. rujna) u 13.00 sati po hrvatskom vremenu.